Primăria Capitalei nu a primit aviz de demolare a clădirilor de pe Berzei, anunţă Ministerul CulturiiPrimaria Capitalei nu a solicitat Ministerului Culturii un aviz pentru demolarea cladirilor de pe Berzei (Foto: B365.ro)
Primăria Capitalei nu a solicitat Ministerului Culturii un aviz pentru demolarea clădirilor de pe Berzei (Foto: B365.ro)

"Având în vedere că zona respectivă (Berzei-Buzeşti -n.r.) este o zonă protejată din punct de vedere urbanistic, considerăm că era normal ca Primăria Generală să solicite Direcţiei pentru cultură a Municipiului Bucureşti sau Ministerului un aviz pentru demolare. Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional nu a primit o astfel de solicitare şi, prin urmare, nu a fost emis niciun aviz pentru demolare. Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional dezavuează orice acţiune întreprinsă cu forţarea legii şi deplânge evitarea de către Primărie a unui dialog constructiv, util şi necesar cu Ministerul Culturii", spun reprezentanţii ministerului, într-un comunicat, citat de agenţia Newsin.

Demolările dorite de municipalitate în zona străzilor Buzeşti şi Berzei sunt necesare pentru realizarea unui noului Bulevard Uranus.

De asemenea, potrivit reprezentanţilor Ministerului, clădirea situată pe strada Ştirbei Vodă nr. 89, colţ cu strada Berzei, ce urmează a fi demolată pentru construirea Bulevardului Uranus, nu este clasificată ca monument istoric sau de arhitectură.

Asociaţia "Salvaţi Bucureştiul" a anunţat, joi, că va milita cu toate forţele împotriva realegerii lui Sorin Oprescu ca primar general la alegerile locale din 2012, acuzându-l pe edil că dărâmă case monument istoric şi că, în acelaşi timp, mimează dialogul cu ONG-urile.

Etichete: aviz, Berzei, Bulevardul Uranus, Buzeşti, clădire, demolare, Ministerul Culturii, monument istoric, Primăria Capitalei, salvaţi bucureştiul, Sorin Oprescu

0/0 COMENTARII
Tuca Louisa
19 ian 10:05
+0
VOTURI
-0

ITREBARE: Unde au sediul si liderii aceste ONG-uri? In Honolulu? Nu aici in Bucuresti.Pai ce au facut 20 de ani de nu au vazut ruinele care se macina an de an,lasand loc la aurolaci,boschetari,caini vagabonzi,gunoaie? Acum cand se mai misca cate ceva pentru a arata cat de cat orasul a capitala ii pun bete in roti primarului.Poate sa se numeasca primarul oricum .aici, clar se vede ca sunt interese politice.Este o parere personala.

Decebal
11 dec 13:33
+0
VOTURI
-0

Deci cladirea cu pricina nu are statut de monument istoric sau arhitectural!Doar asa,sa mai piarda Oprescu vremea pe la usa lui Hunor,sa se mai piarda timp,sa mai scoata o hartie...Franari sunt peste tot,inclusiv la Ministerul Culturii!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE