Ministerul Culturii vrea să construiască o sală de concerte de 55 milioane de euro în BucureștiMinisterul Culturii și-a exprimat intenția de a construi noua sală de concerte din București, pe bd. Aviatorilor, chiar pe terenul unde se află fostele garaje Leonida. Anunțul a fost făcut în cursul zilei de marți de ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu.

Bucurestiul va avea o noua sala de spectacole
Bucureștiul va avea o nouă sală de spectacole

Unul dintre garaje, monument istoric, va fi integrat în noua clădire, soluția arhitecturală fiind stabilită în urma unui concurs de arhitectură. Sala va avea 2.400 de locuri, iar investiția va atinge suma de 55 milioane de euro, bani ce ar urma sa fie luați de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, potrivit Hot News.

"Garajul din stanga e practic gol si nefolosit, iar in cel din dreapta functioneaza garajul Guvernului. Vrem sa obtinem aceste doua garaje cu terenul aferent - circa 14.000 de metri patrati si sa construim aceasta sala acolo. Daca reusim sa obtinem aceste doua spatii in proprietatea Ministerului Culturii, putem lansa imediat extinderea devizului cadru cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru o valoare de 55 de milioane de euro, un lucru care a fost deja evocat, si am putea avea un concurs de arhitectura ale carui solutii sa le vedem deja in toamna. Ma grabesc pentru ca nu voi sta in acest post mai mult decat e mandatul acestui Guvern si ma grabesc pentru ca, daca reusesc sa ajung la niste rezultate care sa fie ireversibile, in momentul in care voi pleca sunt convins ca cel care imi va succede va fi obligat sa le continue", a declarat ministrul Vlad Alexandrescu.

Citește și Ministerul Culturii propune crearea unui "Fond de urgenţă pentru patrimoniu"

Ministrul a mai declarat ca "ideea de a avea o sala de concerte pentru Festivalul Enescu si nu numai, o sala importanta de 2.400 de locuri, langa o statie de metrou, in Piata Victoriei, vizavi de Muzeul de Istorie "Nicolae Iorga", la doi pasi de Muzeul Taranului Roman, la 15 minute pe jos de Ateneul Roman si de Sala Radio, ar fi intr-adevar un raspuns pe care Bucurestiul il poate da cererii tot mai insistente a publicului meloman de a avea un loc de desfasurare a concertelor in Bucuresti".

Etichete: Bulevardul Aviatorilor, Ministerul Culturii, sala de spectacole bucuresti, sala de spectacole bulevardul aviatorilor

0/6 COMENTARII
alin
09 Mar 06:48
+0
VOTURI
-0
dar ministrul culturii nu vrea sa ia in calcul si reabilitarea cladirilor istorice cum ar fi Teatrul Foarte Mic, Palatul Ministerului Agriculturii, etc? Daca garajul respectiv ar fi reabilitat iar in locul acoperisului din tabla ar fi unul din tigla cu siguranta ar iesi ceva superb. Si daca'l darama macar sa faca ceva care sa se "invarta" dupa soare, ca de Kitchiuri din sticla ca nu-ti inspira nimic e plin Bucurestiul.
Ing.
09 Mar 02:33
+0
VOTURI
-0
Sunt gata să pun pariu că dacă acele garaje se închid, pe locul lor se va construi orice, numai o sală de concerte nu. Poate un nou sediu pentru Ministerul Culturii? Că aşa au făcut şi cu Muezeul Satului. După aia au făcut Biblioteca Naţională... aşa că şi-au făcut sediu nou acolo. Acum cu aşa-zisa sală, sigur îşi vor trânti un sediu nou acolo. Sau vor închiria sala pe nimic la un intermediar, care va organiza acolo evenimente pe bani grei.
CTA
08 Mar 23:45
+0
VOTURI
-0
Omul asta se plangea ca demoleaza unii monumentele. Pai el ce vrea sa faca? A si decis asa din vorbe ca lasa un zid si 3 caramizi si gata, in rest dezmat. Procedeaza ca rechinii imobiliari.In Bucuresti sunt zeci de mii de caldiri si numai cateva sute de monumente si le daramam si pe alea. Ne mai plangem de Ceausescu! Ce oameni sinistrii ne conduc!
Maria
08 Mar 21:06
+0
VOTURI
-0
De ce nu iesim in strada? Cat o sa mai rabdam demolatorii istoriei noastre? Sa iesim la lupta pt ca acolo se distruge si casa Oromolu si acum si garajele! O tragedie!
Dan
08 Mar 21:04
+0
VOTURI
-0
Vaaaaaiiiiii
Trebuie oprit!!!!!
Minciuni ca sa demoleze moumnetul istoric de patrimoniu tehnic!
George
08 Mar 21:03
+0
VOTURI
-0
Demolatorul de monumnte!
Sa il vad pe Nicusor Dan si pe Roxana Wring acum!!!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE