Ministerul de Interne vrea să angajeze mii de oameni pentru a face faţă valului de refugiaţiAproape 6.500 de oameni vor fi angajaţi în cadrul Ministerului Administrației și Internelor (MAI) dacă Executivul de la Bucureşti va accepta propunerea ministerului de resort. MAI vrea să angeze aproape 6.500 de oameni pentru a face faţă valului de refugiaţi, dar şi pentru a pune în aplicare prevederile noului cod penal. Suplimentarea schemei de personal a MAI a fost confirmată şi de purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Ministerul de Interne vrea sa angajeze mii de oameni pentru a face fata valului de refugiati
Ministerul de Interne vrea să angajeze mii de oameni pentru a face faţă valului de refugiaţi
Foto: sursazilei.ro

MAI cere Guvernului suplimentarea numărului de angajați cu 6.485. Motivele invocate de ministerul de resort pentru creşterea numărului de posturi sunt: valul de refugiați din Africa și Asia Mică şi noul cod penal. În proiectul hotărârii de guvern, consultat de profit.ro, nu se precizează, însă, câte posturi sunt cerute doar pentru a face față crizei refugiaților, invocându-se caracterul clasificat al organigramei MAI.

Suplimentarea schemei de personal la Ministerul Afacerilor Interne (MAI) cu maximum 6.400 de posturi a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al Executivului, Corneliu Calotă. Potrivit acestuia, mărirea schemei de personal se face "în perspectiva unor eventuale evoluții care vor solicita efective sporite ale MAI".

Suplimentarea numărului de posturi din ministerul condus de Gabriel Oprea este prevăzută într-un proiect de act normativ care va permite modificarea structurii organizatorice și efectivelor MAI, în contextul crizei refugiaților din Africa și Asia Mică. Ministerul Administrației și Internelor arată, în proiectul depus, că are nevoie de personal suplimentar pentru "asigurarea posturilor necesare în vederea dezvoltării infrastructurii de cazare pentru preluarea refugiaților ce vor fi relocați pe teritoriul țării noastre", precum și pentru "creșterea capacității de asigurare a climatului de ordine și siguranță publică (...), în special la nivelul județelor în care funcționează centre de cazare și proceduri pentru solicitanții de azil, al celor limitrofe acestora, precum și în județele de frontieră cu risc crescut".

Numărul exact de posturi pe fiecare componentă nu este prezentat exact, deoarece organigrama MAI are caracter clasificat. Oricum, cifrele s-ar putea modifica, explică surse din domeniu, în funcție de decizia finală de la nivelul Uniunii Europene, cu privire la numărul de refugiați pe care ar urma să îi primească, într-un final, România.

Internele susțin că au nevoie de noi posturi și pentru a acoperi deficitul de personal în alte două zone. Este vorba despre Inspectioratul General de Aviație, ale cărui efective trebuie să crească progresiv până în 2020, pentru a se conforma Strategiei dezvoltării Aviației M.A.I. 2010-2020, aprobată, în 2010, printr-o hotărâre C.S.A.T, și de anumite unități ale Poliției Române, care trebuie să îți reîntregească numărul de posturi după ce, în trecut, le-au redistribuit pentru a fi înființate noi structuri, ca urmare a intrării în vigoare a noului cadru penal, procesual penal și execuțional penal.

Proiectul de suplimentare a posturilor din cadrul MAI va fi, cel mai probabil, dezbătut de Guvern până la sfârșitul lunii septembrie. Actul normativ urmeză să fie avizat de CSAT.

Mai mult pe profit.ro.

Etichete: angajări, MAI, Ministerul Afacerilor și Internelor, refugiati

0/5 COMENTARII
vali
17 sep 10:57
+0
VOTURI
-0
pt. siguranta nationale lucreaza o organizatie ca MAI care angajeaza exclusiv pe pile si mita?
paula
16 sep 21:22
+0
VOTURI
-0
Sa mearga Igas si cei responsabili din MAI care au facut disponibilizari si sa pazeasca frontiera de imigranti. Dar iei stau cu grade pe umeri, in birourile cadute si nu stiu decit sa dea ordine ca sa-si scape pielea. De ce sa mai angajeze oameni cind avem jandarmi cu miile si fac aceeasi treaba ca si gardienii publici.
Cerbu
16 sep 11:07
+0
VOTURI
-0
Se numesc ''actiuni preventive''.
Se actioneaza privind greselile altora.
Greu pt. unii sa perceapa ce inseamna siguranta nationala.
Maximus
16 sep 11:06
+0
VOTURI
-0
Caracterul secret (in engleza classified).
vlad
16 sep 10:22
+0
VOTURI
-0
Care criza a refugiatilor baieti??? Ca in ultima luna nu stiu daca au intrat 10 refugiati in Romania... 6500 de oameni??? Ce nesimtire!!! De parca MAI o sa se apuce ei sa construiasca locuri de cazare pentru refugiati.... pai cine a zis ca ne apucam sa construim mai multe??? NIMENI!!! Jandarmeria cu mii ei de angajati (zeci de mii?) ce pazeste?? De ce-i mai avem??? Culmea nesimtirii

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE