Ministerul Educaţiei: Aproximativ 18% din unităţile de învăţământ preuniversitar nu au avize IGSUAproximativ 18% din unităţile de învăţământ preuniversitar nu au avize de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei, Mirabela Amarandei.

 Aproximativ 18% din unitatile de invatamant preuniversitar nu au avize IGSU
Aproximativ 18% din unităţile de învăţământ preuniversitar nu au avize IGSU

"La nivel naţional, aproximativ 18 la sută din unităţile de învăţământ din preuniversitar nu au avize IGSU. Situaţiile sunt multiple şi mă refer la motivele pentru care nu ar putea avea aceste avize. Vorbim ca plan de recuperare a acestui procent, pe de o parte, de comunicarea cu Ministerul Dezvoltării astfel încât primăriile să poată să îşi facă investiţiile necesare pentru obţinerea acestor avize. Vorbim de scări de incendiu care lipsesc sau de uşi de evacuare, vorbim aici de infrastructură şcolară", a explicat purtătorul de cuvânt.

Pe de altă parte, Ministerul Educaţiei este în curs de realizare şi finalizare a Registrului infrastructurii în învăţământul preuniversitar.

"Suntem în curs de realizare şi finalizare a Registrului infrastructurii în învăţământul preuniversitar, care ne va oferi, practic, paleta întreagă a situaţiilor pe care le avem în unităţile de învăţământ preuniversitar, nu doar din perspectiva aceasta, a IGSU, dar şi din perspectiva avizelor sanitare. Dacă ministerul este cel care centralizează situaţia, pentru că este un interes general, nu doar al ministerului, ci şi al întregii comunităţi în ceea ce priveşte infruastructura şcolară, cei care au în administrare aceste clădiri sunt autorităţile publice locale", a mai spus Amarandei.

Etichete: aviz IGSU, aviz IGSU şcoli, aviz securitate incendiu, igsu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h