Ministerul Educaţiei: Doar 486 de cereri de înscriere în CLASA I pentru anul şcolar 2016-2017ÎNSCRIERI CLASA I.  Doar 486 de cereri de înscriere în clasa I au fost depuse pentru anul şcolar 2016-2017, faţă de 2.901, înregistrate în anul şcolar 2015-2016, informează Ministerul Educaţiei.

ÎNSCRIERI CLASA I. Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a aprobat, joi, în mod excepţional şi pentru ultima dată, înscrierea a 486 de copii direct în clasa I, fără ca aceştia să fi urmat cursurile clasei pregătitoare.

Ministerul Educaţiei precizează, într-un comunicat de presă, că a verificat, în vederea aprobării, solicitările inspectoratelor şcolare judeţene şi ale ISMB privind înscrierea în clasa I a copiilor care împlinesc vârsta de 7 ani, până la data de 31 august 2016, inclusiv, dar care nu au fost înscrişi anterior în clasa pregătitoare.

Datele centralizate relevă că, la nivel naţional, au fost depuse 486 de astfel de cereri, în regres evident faţă de totalul din anul şcolar anterior: 2.901, informează Ministerul Educaţiei.

ÎNSCRIERI CLASA I. Cele mai multe cereri de aprobare au fost înregistrate în judeţele Caraş-Severin (38), Dolj (29) şi Bacău (27), iar cele mai puţine în judeţele Brăila, Olt şi Satu Mare (câte 2), respectiv Tulcea (1). În judeţul Sibiu nu a fost depusă nicio cerere.

În urma analizei solicitărilor, MENCS a transmis inspectoratelor şcolare.judeţene/ISMB, în cursul zilei de joi, aprobările necesare efectuării înscrierilor.

ÎNSCRIERI CLASA I. Inspectoratele şcolare judeţene/ISMB şi unităţile de învăţământ au responsabilitatea de a comunica părinţilor decizia MENCS privind solicitările de înscriere în clasa I.

Înscrierea efectivă a copiilor la şcolile pentru care au optat se va face de către părinţi la unităţile de învăţământ în speţă.

Potrivit Procedurii privind înscrierea în clasa I a copiilor care împlinesc vârsta de 7 ani până la data de 31 august 2016, inclusiv, în situaţia în care, într-o unitate de învăţământ, numărul cererilor depuse de părinţi este mai mare decât numărul locurilor disponibile, înscrierea în clasa I se va face în perioada 11 - 16 martie 2016, conform unei proceduri specifice elaborate de inspectoratul şcolar, pe baza criteriilor generale şi a celor specifice de departajare, în limita locurilor disponibile, având prioritate criteriul apartenenţei la circumscripţia şcolară.

Etichete: clasa I, clasa I 2016 - 2017, ÎNSCRIERI CLASA I, Ministerul Educaţiei

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE