Ministerul Educației lansează o pagină de Facebook pentru a reclama nereguli în școli și grădinițeMinistrul Educației a luat primele măsuri după cazul grădiniţei Flipper din Cotroceni care funcţiona ilegal, unde directoarea fost acuzată că lovea copiii. Ministrul Adrian Curaj susţine că autoritățile nu pot descoperi școlile sau grădinițele care funcționează ilegal, în schimb îi ajută pe părinţi să le evite printr-un ghid online. În plus, Ministerul Educației va crea şi o pagină de Facebook, unde părinții pot semnala grădiniţele care funcţionează ilegal.

Ministerul Educatiei creaza o pagina de Facebook pentru reclamatii
Ministerul Educației crează o pagină de Facebook pentru reclamații

Ministerul Educaţiei va crea un cont de Facebook pentru părinţii care vor să reclame nereguli în şcoli şi grădiniţe. Dupa cazul directoarei de gradinita care a batut mai multi copii, ministrul Educatiei, Adrian Curaj, a chemat la discuții reprezentanți de la Protecția Consumatorilor şi de la Protectia Copilului. În urma întâlnirii, oficialii au stabilit că autoritățile nu pot face nimic pentru a opri aceste societăți comerciale să funcționeze ilegal, dar îi pot ajuta pe părinți să se ferească de ele.

Astfel, Ministerul Educației a publicat pe site-ul oficial un ghid online, care îi ajută pe părinți să aleagă gradinița sau școala pentru copiii lor. De asemenea, Ministerul Educației a creat o pagină de Facebook, "Gradinițe și școli mai sigure", unde părinții pot reclama orice societate comercială care funcționează ilegal sau pot reclama dacă există probleme cu angajații din respectiva unitate, scrie news.ro.

Directoarea Grădiniţei Flipper din cartierul Cotroceni din Capitală, Ioana Neagu, acuzată că a bătut trei copii cu vârsta între un an şi şase ani, este cercetată sub control judiciar, după ce atât Judecătoria Sector 5, cât şi Tribunalul Bucureşti au respins cererea procurorilor de arestare preventivă. Grădiniţa nu era acreditată, nici autorizată de către Ministerul Educaţiei să funcţioneze provizoriu. Directoarea este acuzată în două dosare penale - unul vizează infracţiunea de rele tratamente aplicate minorilor şi altul în domeniul economic, pentru că a derulat fără drept o activitate economică, grădiniţa nefiind autorizată. 

Judecătorul care în 31 martie a dispus cercetarea sub control judiciar a Ioanei Neagu a arătat, în motivare, că şi părinţii copiilor sunt responsabili pentru situaţia la care s-a ajuns, pentru că şi-au înscris copiii la o grădiniţă neacreditată. În imaginile înregistrate de camerele de supraveghere din grădiniţă se vede cum Ioana Neagu îl trage de păr un copil şi îl loveşte peste faţă, în timp ce ţipă la el. Mai mult, femeia îl duce pe copil într-un loc ferit, unde se repede asupra lui şi îl bruschează. După minute în şir de tratament traumatizant, copilul urcă scările de-a buşilea şi se duce spre clasă. În alte imagini, surprinse tot pe camerele de supraveghere, de această dată în dormitorul copiilor, se vede cum aceeaşi femeie dă năvală în cameră şi ia pur şi simplu pe sus, din pătuţ, doi copii, îi trage puternic de braţ şi îi dă afară din cameră. Alte imagini o arată pe femeie în timp ce îi ceartă pe copii şi îi trage de haine.

Etichete: edu.ro, ghid online, ghid online edu.ro, ghid online gradinite, Ministerul Educaţiei, pagina de facebook ministerul educatiei

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE