Ministerul Fericirii, înfiinţat în Emiratele Arabe UniteÎn Emiratele Arabe Unite a fost înfiinţat Ministerul Fericirii, care va fi condus de o femeie.

Ministerul Fericirii, infiintat in Emiratele Arabe Unite. Ministerul, condus de o femeie
Ministerul Fericirii, înfiinţat în Emiratele Arabe Unite. Ministerul, condus de o femeie

Şeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, premierul Emiratelor Arabe Unite şi monarhul Dubaiului, a anunţat înfiinţarea unui Minister al Fericirii, ca parte a unei strategii majore de restructurare guvernamentală, urmând ca în viitor să existe şi un Minister al Toleranţei care va promova virtutea „ca valoare fundamentală a societăţii din Emiratele Arabe Unite"

La ceremonia care a avut loc în oraşul Dubai au participat liderul Emiratelor Arabe Unite şi alţi oficiali ai statului arab, scrie digi24.ro.  Noul ministru a mai ocupat şi alte posturi guvernamentale până acum şi are o diplomă în administrarea afacerilor.

Femeia a purtat la gât un colier cu literele care formau cuvântul Fericire, scris în limba engleză.

Decizia oficialilor din Emirate de a înfiinţa un astfel de minister a fost luată peste picior de către un activist al Human Rights Watch, care a constatat pe Twitter că a fost stabilit Ministerul Fericirii, însă nu se ştie nimic deocamdată de ministerele Păcii sau Adevărului - ministere care apar în romanul 1984 al lui George Orwell.

Pe lângă Ministerul Fericirii şi Ministerul Toleranţei, în Emiratele Arabe Unite va exista şi un Consiliu Naţional al Tinerilor, format dintr-o „elită de bărbaţi tineri şi femei tinere" care va oferi consultanţă guvernului pe probleme legate de generaţia lor şi care va fi condus de o femeie-ministru în vârstă de 22 de ani.

„Energia tinerilor va alimenta guvernul nostru pe viitor", a completat şeicul Mohammed, care a mai spus: „Vrem un guvern care să consolideze abilităţile oamenilor săi, pe lângă furnizarea de servicii, (...) un guvern care să plaseze fericirea cetăţenilor în faţa tuturor priorităţilor sale".


Etichete: Emiratele Arabe Unite, Ministerul fericirii

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h