Ministerul Finanțelor dă vina pe Ministerul Public pentru tăierea fondurilor DNALaura Codruța Kovesi, șefa DNA, a declarat că a discutat cu reprezentanții Ministerului Finanțelor, care i-au spus că cei de la Ministerul Public nu au transmis cererile bugetare DNA la valoarea comunicată de Kovesi. Ministerul Public se află sub conducerea procurorului general Tiberiu Nițu.

Laura Codruta Kovesi
Laura Codruţa Kovesi

Pentru prima dată, mai spune Laura Codruța Kovesi, nu a existat o discuție separată cu reprezentanții DNA referitor la cererile bugetare. Joi, după ce a anunțt public faptul că DNA nu a primit bugetul necesar, Kovesi s-a întâlnit însă cu ministrul Bugetului, Darius Vâlcov. 

"In urma discutiilor, dl. ministru a raspuns la una dintre adresele mele anterioare si a scris ca va avea in vedere propunerile pe care DNA le-a facut fara a detalia daca este vorba si de fila separata, si de suma de bani. Din discutii a rezultat ca ambele propuneri vor fi acceptate. Vom vedea vineri.

La aceasta discutie nu au participat reprezentantii Ministerului Public, iar reprezentantii Ministerului Finantelor ne-au spus ca bugetul DNA a fost redus de la nivelul Ministerului Public, nu de la nivelul Ministerului Finantelor.

Nu am probe de la cele doua ministere ca sa pot trage o concluzie, dar evident cineva a taiat sumele si a redus bugetul propus de noi." - adeclarat Kovesi într-un interviu acordat ziare.com.

Direcția Națională Anticorupție va avea bugetul solicitat în 2015, a declarat ministrul delegat pentru Buget, Darius Vâlcov, după o întâlnire cu șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, și ministrul Justiției, Robert Cazanciuc. Kovesi a declarat, la rândul său, că a obținut "promisiunea fermă" că propunerile DNA vor fi avute în vedere la definitivarea proiectului de buget pe anul 2015.

Etichete: buget, darius valcov, DNA, Laura Codruţa Kovesi, Ministerul Bugetului, ministerul finantelor

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h