Ministerul Mediului vrea să reabiliteze staţiile de monitorizare a calităţii aeruluiMinisterul Mediului va aloca în acest an 35 de milioane de lei pentru reabilitarea staţiilor de monitorizare a calităţii aerului din ţară, dintre care 3 milioane de lei pentru Bucureşti, a anunțat joi ministrul Cristiana Paşca Palmer.

Ministerul Mediului vrea sa reabiliteze statiile de monitorizare a calitatii aerului
Ministerul Mediului vrea să reabiliteze staţiile de monitorizare a calităţii aerului

Palmer a fost întrebată, joi, după întâlnirea pe care a avut-o cu primarul interimar al Capitalei Răzvan Sava, despre situaţia staţiilor de monitorizare a calităţii aerului din Bucureşti şi despre procedura de infringement de care este vizată România pentru calitatea aerului.

Ministrul a spus că unele staţii de monitorizare din Capitală nu mai sunt funcţionale şi că reabilitarea întregii reţele din ţară, prin înlocuirea unor echipamente, este o prioritate a ministerului, care alocă anul acesta 35 de milioane de lei, dintre care 3 milioane de lei în Bucureşti, în acest scop.

”Măcar vom avea date mai bune despre calitatea aerului, nu înseamnă că vom avea un aer mai bun”, a spus Palmer.

Despre procedura de infringement pe calitatea aerului pe care Comisia Europeană ar putea să o declanşeze împotriva României, Palmer a precizat că sunt vizate trei oraşe: Bucureşti, Braşov şi Iaşi.

Ea a mai precizat că la Braşov s-au luat măsurile necesare, la Bucureşti s-a întocmit planul de fezabilitate şi se lucrează la planul de măsuri, iar Iaşiul este la faza de plan de fezabilitate.

Legat de calitatea aerului, ministrul a mai spus că Administraţia Fondului pentru Mediu va finanţa noi programe: Rabla Plus, ce va include infrastructură pentru automobilele electrice, şi Casa Verde Plus, pentru clădiri verzi.

Etichete: Comisia Europeană, infringement, ministrul mediului, monitorizarea calității aerului

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE