Continuă campania de vaccinare antigripală. CINE SE POATE VACCINA GRATUITMinisterul Sănătății a suplimentat numărul dozelor de vaccin gripal pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecțiuni respiratorii și, în special, prin gripă în perioadele reci si cu fluctuații de temperatură.

Continua campania de vaccinare antigripala. CINE SE POATE VACCINA GRATUIT
Continuă campania de vaccinare antigripală. CINE SE POATE VACCINA GRATUIT

Pentru sezonul 2015-2016, Ministerul Sănătăţii a achiziţionat inițial 500.000 de doze de vaccin antigripal, care au fost în totalitate distribuite către direcţiile de sănătate publică la nivel local. Numărul de doze a fost suplimentat la sfârșitul anului trecut.

"La cererea direcțiilor de sănătate publică, am luat decizia de a suplimenta cantitatea de vaccin gripal cu încă 143 000 de doze pentru imunizarea persoanelor la risc, astfel încât să evităm creșterea numărului de îmbolnăviri prin viroze de sezon. Recomandăm persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire să se adreseze medicilor de familie pentru a obține gratuit acest vaccin", a declarat ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, potrivit realitatea.net. 

Potrivit Ministerului Sănătăţii, peste 461.000 de persoane au fost vaccinate de la demararea campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon, care a început în noiembrie 2015.

De la începutul sezonului de supraveghere a infecțiilor respiratorii acute, gripei și SARI s-au înregistrat trei cazuri de gripă confirmate în laborator, mai precizează sursa citată.

Ca în fiecare an, campania de vaccinare a Ministerului Sănătăţii se derulează prin cabinetele medicilor de familie şi în spitale.

Sunt vaccinate gratuit persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, adică persoane cu vârsta peste 65 de ani, una din categoriile cele mai expuse la viroze respiratorii, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, gravide conform strategiei MS şi recomandărilor OMS şi ECDC.

Etichete: gripă, Ministerul Sănătăţii, vaccin, vaccinare

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h