Ministerul Sănătăţii: Cinci pacienţi au fost trataţi la Secţia de Arşi de la Floreasca, în luna maiCinci pacienţi au fost trataţi în luna mai, la Secţia pentru Arşi grav de la Spitalul Floreasca, doi dintre aceştia fiind încă internaţi acolo, însă secţia nu este pe deplin funcţională, a constatat ministrul Vlad Voiculescu, care a vizitat marţi unitatea de spital.

Spitalul Floreasca
Spitalul Floreasca

Cinci pacienţi au fost internaţi în luna mai la Secţia pentru Arşi grav de la Spitalul de Urgenţă Floreasca, fiind efectuate şi 16 operaţii în această perioadă, a declarat miercuri, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Laurenţiu Colintineanu, în cadrul unei conferinţe de presă, scrie mediafax.ro

„În luna mai, în această unitate, au fost trataţi cinci pacienţi arşi grav, doi dintre ei sunt încă în tratament, unul a fost externat, iar doi au fost transferaţi la Spitalul de Arşi", a spus Colintineanu. El a adăugat că sala de operaţii este funcţională în prezent, în luna mai fiind efectuate 16 operaţii pentru cei cinci pacienţi.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu a fost în vizită, marţi, la Spitalul Floreasca pentru a vedea situaţia unităţii spitaliceşti .

„Am să trec în revistă unele probleme la care se lucrează pentru a face unitatea pe deplin funcţională. În prezent, unitatea de arşi este organizată, şi acesta e un citat din actele administrative, „pe lângă secţia de chirurgie plastică". Din păcate, formularea „pe lângă" nu există nici în limbaj administrativ, nici în limbaj juridic ceea ce duce la anumite probleme. Unitatea de arşi grav trebuie să fie o unitate distinctă din toate punctele de vedere, iar faptul că acum nu este, reprezintă o problemă ce trebuie rezolvată", a spus Colintineanu.

Acesta a precizat că sunt probleme privind decontarea tratamentului pacienţilor din Secţia de arşi dar şi că una dintre necesităţi este legată de personalul acestei unităţi. Ministerul are în lucru o analiză a personalului, susţinând că este nevoie de oameni cu experienţă, fiind făcută şi o evaluarea a banilor disponibili pentru plata medicilor.

Etichete: Secţia de Arşi Floreasca, Secția de arși de la Floreasca

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE