Șefii de spitale anunță că iau măsuri pentru înlocuirea produselor Hexi PharmaReprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii discută joi cu şefii Direcţiilor de Sănătate Publică despre situaţia dezinfectanţilor din spitale și retragerea loturilor de produse Hexi Pharma. Reprezentanții unităților sanitare au anunțat că au luat măsuri pentru înlocuirea dezinfectanților furnizați de compania cu pricina.

Ministerul Sanatatii discuta joi cu sefii DSP pentru retragerea produselor Hexi Pharma din spitale
Ministerul Sănătății discută joi cu șefii DSP pentru retragerea produselor Hexi Pharma din spitale
Foto: telegrafonline.ro

"Organizăm la Ministerul Sănătăţii o nouă videoconferinţă cu reprezentanţii Direcţiilor de Sănătate Publică din ţară, pe marginea retragerii biocidelor Hexi Pharma folosite în unităţile sanitare la nivel naţional. Totodată, va fi luată în discuţie situaţia activităţii spitalelor", a spus secretarul de stat Victor Strâmbu pentru news.ro.

Victor Strâmbu a precizat că, până acum, a primit informaţii de la managerii unor spitale că sunt realizate în continuare intervenţii chirurgicale.

"Nu au fost oprite operaţiile nici la Institutul Marius Nasta, nici la Spitalul Univeristar de Urgenţă şi nici la Spitalul Floreasca", a precizat secretarul de stat.

Potrivit secretarului de stat, Direcţiile de Sănătate Publică primesc informarea privind retragerea dezinfectanţilor Hexi Pharma.

Conform sursei citate, în urma primelor analize efectuate de ICECHIM, s-a decis retragerea produselor biocide neconforme provenind de la firma Hexi Pharma, în termen de zece zile.

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, a anunţat, miercuri, că Guvernul nu exclude posibilitatea de a acţiona într-un proces civil compania Hexi Pharma, pentru a cere despăgubiri pentru prejudiciile cauzate.

"Ancheta penală continuă. Pe altă parte, ceea ce Ministerul Sănătăţii, ICECHIM şi Guvernul au făcut în acest moment este parte a unei anchete adiministrative şi a unei recomandări de lucru pe care vrem să o continuăm, dar nu excludem să ne îndreptăm în civil împotriva prejudicilor, împotriva companiei respective pentru că există prejudicii pe care începem să le constatăm şi să le măsurăm ca atare aşa că, indiferent ce se va întâmpla cu compania respectivă, să putem reacţiona în termenii legali existenţi", a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

Etichete: Hexi Pharma, spitale

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE