Ministerul Transporturilor a pierdut 3 miliarde de euro, pentru că nu a folosit 1 miliard de leiMinisterul Transporturilor a pierdut 3 miliarde de euro din fonduri europene, pentru că nu a folosit 1 miliard de lei.

Ministerul Transporturilor a pierdut 3 miliarde de euro, pentru ca nu a folosit 1 miliard de lei(Foto 24ph.ro)
Ministerul Transporturilor a pierdut 3 miliarde de euro, pentru că nu a folosit 1 miliard de lei(Foto 24ph.ro)

Tronsoanele Sebeş-Turda, Lugoj-Deva tronsoanele 1 şi 2 şi Câmpia Turzii – Târgu Mureş sunt principalele lucrări care au de suferit pentru că Transporturile nu au ştiut să folosească un miliard de lei pentru a atrage 3 miliarde de euro, informează evz.ro.

 „Sunt afectate în primul rând tronsoanele Sebeş-Turda, Lugoj-Deva tronsoanele 1 şi 2 şi Câmpia Turzii – Târgu Mureş", a explicat, pentru EVZ, Alexandru Crăciun, specialist în infrastructură.

Practic, guvernul a tăiat banii respectivi de la minister pentru că suma de 1 miliard de lei era destinată cofinanţării în proiecte care ar fi atras de la Bruxelles suma de 3 miliarde euro. O explicaţie a acestei acţiuni, în aparenţă surprinzătoare, este oferită chiar de ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

„Transportul este sectorul care, din păcate, ne dezamăgește în continuare. Cel puțin pe mine personal, care și cunosc foarte bine acest sector, pot să spun că mă dezamăgește, din păcate, an de an. Pe de o parte, pentru că nu cheltuie banii pe care îi au alocați, pentru că știm foarte bine, de cheltuirea acestor bani pe acest sector se leagă, într-un fel sau altul, dezvoltarea întregii economii. Deci, pe de o parte, nu cheltuie banii, pe de altă parte, mai vin și solicită bani suplimentari", a declarat ministrul finanțelor în emisiunea „Imparțial" de la Digi24.

Etichete: autostradă, fonduri europene, rectificare bugetară

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE