RECTIFICARE BUGETARĂ: Se taie bani de la Transporturi, se dau la Apărare, Educație și DezvoltareLa a doua rectificare bugetară din acest an, 11 ministere vor primi mai mulți bani, printre care MAI, Ministerul Apărării sau SRI, însă ministerul responsabil de dezvoltarea infrastructurii, Ministerul Transporturilor pierde o sumă uriașă: 1,61 miliarde de lei.

Proiectul Legii bugetului de stat pe 2016, FINALIZAT vineri
Proiectul Legii bugetului de stat pe 2016, FINALIZAT vineri
Foto: radiocluj.ro

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale va primi cei mai mulți bani, respectiv 769,5 milioane lei, din cele 11 ministere care "vor ieși pe plus" la cea de-a doua rectificare bugetară din 2015.

În același timp, Ministerul Transporturilor pierde 1,61 miliarde de lei, iar Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri circa 108,1 milioane de lei, potrivit realitatea.net.

Cine câștigă

Bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice se majorează pe sold cu 754,4 milioane lei, din care 1.000 milioane lei pentru Programul Național de Dezvoltare Locală (263,25 milioane lei asigurate prin redistribuire din bugetul propriu), 36,75 milioane lei pentru Programul privind elaborarea/reactualizarea Planurilor de Urbanism Generale ale localităților (asigurate prin redistribuire din bugetul propriu) și 16,9 milioane lei pentru proiecte cu finanțare din FEN postaderare 2014 — 2020 (asigurate prin redistribuire din bugetul propriu).

Ministerul Fondurilor Europene va avea în plus 729,6 milioane lei per sold, iar Ministerul Apărării Naționale, plus 558,1 milioane lei.

Ministerul Educației și Cercetării Științifice primește 271,4 milioane lei pentru finanțarea de bază a învățământului superior, Ministerul Afacerilor Interne — plus 269,2 milioane lei pentru cheltuieli de personal generate de majorarea normei de hrană și cheltuieli cu bunuri și servicii, iar Ministerul Justiției, plus 245 de milioane lei pentru plata titlurilor executorii, tranșa aferentă anului 2016.

Serviciul Român de Informații va avea în plus la a doua rectificare din acest an 140,4 milioane lei, în principal pentru cheltuieli de capital angajate în baza rectificării anterioare, iar Ministerul Afacerilor Externe, plus 132,8 milioane lei pentru cheltuieli de personal, funcționare misiuni diplomatice și cotizații la organisme internaționale.

Cine pierde

Pe de altă parte, diminuări ale bugetelor ordonatorilor principali de credite, vor fi, în principal, la Ministerul Transporturilor, cu 1,613 miliarde de lei, dar s-a alocat o sumă de 597,3 milioane lei pentru capitalizarea Companiei Naționale de Căi Ferate 'CFR' — SA pentru plata restanțelor către minister reprezentând TVA dedus și nevirat la bugetul de stat la termenele stabilite în normele de închidere a exercițiului bugetar.

Pentru capitalizarea Metrorex s-a alocat suma de 55 de milioane de lei pentru plata ratei aferentă unui credit comercial, 141,98 milioane lei la titlul 'Transferuri între unități ale administrației publice', în principal pentru întreținerea infrastructurii rutiere, 265,3 milioane lei pentru plata facilităților la transportul pe calea ferată, metrou, rutier, de care beneficiază anumite categorii sociale și 126,2 milioane lei subvenții în principal pentru asigurarea serviciului public de transport feroviar de călători.

Citește mai multe pe realitatea.net.

Etichete: guvernul ponta, rectificare bugetară

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE