Ministru croat: O eventuală rută a refugiaților ar putea fi prin România, a avertizat FrontexMinistrul croat de interne a anunțat că Frontex a avertizat în legătură cu o nouă eventuală rută a refugiaților- prin România.

Ministru croat: O eventuala ruta a refugiatilor ar putea fi prin Romania, a avertizat Frontex
Ministru croat: O eventuală rută a refugiaților ar putea fi prin România, a avertizat Frontex
Foto: jurnalul.ro

Croatia a introdus noi masuri de filtrare a migrantilor care traverseaza Balcanii, restrangand accesul pe teritoriul croat doar pentru cei care vor solicita azil in Austria si Germania, urmand astfel mai multor tari din regiune, precum Macedonia, Serbia, Slovenia, dar si Austria, relateaza Euronews.

Ministrul croat de Interne Ranko Ostojic a anuntat ca migrantilor li se va cere sa aiba asupra lor un document semnat din care sa reiasa daca vor sa ceara azil in Germania sau Austria, informeaza mediafax.ro.

El a avertizat totodata ca aceste decizii, adoptate in celelalte tari, au condus la deschiderea unor noi rute ale migratiei.

"Masuri unilaterale ca acestea au condus la ceea ce am avertizat anterior, si anume la deschiderea unor noi rute. Aceste noi rute conduc fie catre Albania, iar din Albania migrantii vor incerca fie sa traverseze Muntenegrul si sa ajunga in Croatia - lucru pe care suntem pregatiti sa-l impiedicam -, fie catre Italia, cu ajutorul unor traficanti" de persoane, a spus el.

Ministrul croat a adaugat ca Agentia europeana pentru protectia frontierelor externe Frontex a avertizat in legatura cu o noua eventuala ruta - prin Romania - si a evocat de asemenea cazuri de traversare a Bulgariei.

Politia de Frontiera Timisoara a depistat sambata 60 de imigranti care intentionau sa intre ilegal in Romania, pe jos.

Etichete: migranti, refugiati

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE