Dan Costescu, despre o linie feroviară de mare viteză în ţară: Trebuie să fim realiştiViteza maximă de circulație a trenurilor, care să justifice costurile, este de 250 kilometri/oră, acest lucru reieșind din studiile pe care le-am făcut, a declarat, marți, ministrul Transporturilor, Dan Costescu, într-o conferință de presă.

Dan Costescu
Dan Costescu

"Și noi ne dorim o linie de mare viteză. Trebuie, însă, să fim realiști și să ne adaptăm la geografia țării, pentru că nu toate țările își permit din punct de vedere geografic o linie de mare viteză. Noi avem Carpații, care vin și rup, practic, țara în mai multe bucăți și asta înseamnă o reducere de viteză. Din studiile făcute până acum, o viteză decentă, care să justifice costurile, pentru noi ar fi undeva la 250 kilometri/oră", a spus Costescu.

Potrivit ministrului, în cazul în care există opriri la mai puțin de 300 de kilometri, înseamnă o mărire a timpului cu 20%.

"Dacă ai opriri la mai puțin de 300 de kilometri, înseamnă o mărire a timpului cu 20%. E clar, noi suntem o țară densă, avem o rețea densă, avem multe stații. Între Craiova și București sunt, de exemplu, 200 de kilometri, între Constanța și București sunt 200 de kilometri, aceste trenuri au nevoie de distanțe foarte mari ca să prindă această viteză și distanțe foarte mari de oprire. Pentru noi, 250 kilometri pe oră ar fi maximul acestei viteze. Ne-am rezolvat problemele cu banii europeni pe coridoarele TEN-T. Acolo viteza este de 160 kilometri pe oră. Este o schimbare spectaculoasă. Între București și Curtici, în loc să facem 11 ore și jumătate cât facem acum, vom face doar 7 ore și jumătate când întregul coridor va fi gata", a mai arătat ministrul Transporturilor.

Etichete: Dan Costescu, linie feroviara, linie mare viteza, ministrul Transporturilor, tren mare viteza romania

0/1 COMENTARII
Cris
11 mai 16:44
+0
VOTURI
-0
Bai nene cum abereaza astia... Noi nu suntem in stare sa facem un pasaj rutier (dureaza peste 5 ani) sau sa facem 5 km de cale ferata pana la Aeroportul Otopeni, dar la aberatii nu ne intrece nimeni. Sova a desenat autostrazi pe hartie, asta se impiedica in munti, ignorand ca Romania e 3/4 campie si podish... Hai sa facem trenurile sa mearga macar cu 100kmh cum mergeau pe timpul lui nea Nicu si vorbim dupa aia despre aberatii cu 259kmh

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE