Ministrul Agriculturii susține ÎNCHIDEREA supermarketurilor în weekendMinistrul Agriculturii, Achim Irimescu, susține închiderea supermarketurilor în weekend și o prezență de 51% a produselor românești în aceste magazine.

Ministrul Agriculturii sustine INCHIDEREA supermarketurilor in weekend
Ministrul Agriculturii susține ÎNCHIDEREA supermarketurilor în weekend

"Nu cred că le va conveni hipermarketurilor. Eu nu am mai văzut în Europa, cel puțin înțeleg că în Anglia este un pic mai altfel, magazinele se închid de la ora 18,30 în zilele normale, iar în weekend nici vorbă. La noi este o modă să te duci la supermarket în weekend și la o oră târzie. Haideți să discutăm. Cred că dânșii trăiesc foarte bine în România și atunci haideți să facem apel la dânșii și să facem front comun", a spus ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, la Comisia de agricultură a Camerei, scrie Agerpres.

De asemenea, el a arătat că susține inițiativa potrivit căreia produsele românești să fie prezente în proporție de 51% în supermarketuri. "Eu susțin această inițiativă, nu știu dacă la legume în timpul iernii se poate, dar propunerile sunt bine-venite", a afirmat ministrul.

El a subliniat și necesitatea etichetării produselor.

Comisia de agricultură a Camerei Deputaților a stabilit marți înființarea unei subcomisii pentru discutarea propunerilor legislative care vizează etichetarea laptelui, comercializarea produselor alimentare, închiderea în weekend a supermarketurilor, prezența produselor românești pe rafturi. Subcomisia se va întâlni lunea viitoare, la ora 11,00, pentru discutarea acestor propuneri.

La dezbateri, Ioan Ladoși — președintele Asociației producătorilor de carne de porc și Dorel Secară — vicepreședintele Federației crescătorilor de bovine din România au precizat că susțin existența unui sistem de etichetare a produselor pentru a se vedea țara de proveniență.

Etichete: Achim Irimescu, ministrul agriculturii, supermarketuri, supermarketuri inchise weekend

0/3 COMENTARII
Ing.
24 Feb 01:12
+0
VOTURI
-0
Şi cu produsele româneşti e o problemă... că suntem în UE, nu mai merge cu ,,fabricat în România", dacă impunem cuiva să vândă doar produse româneşti, o să vină polonezu' sau ungur', o să facă reclamaţie la Curtea Europeană de Justiţie şi tot noi o să o încasăm.
Ing.
24 Feb 01:10
+0
VOTURI
-0
Au fost prin afară iniţiative din astea... în Belgia toate magazinele mari, inclusiv mall-urile, închid la ora 20. Dar ferească sfântu' să ai nevoie de ceva după ora aia, că magazinele de cartier sunt puţine şi au nişte preţuri... o apă plată la 1,5 litri e 0,75 euro la supermarket şi 1,7 - 1,8 euro la magazinul de cartier. Aceeaşi apă, aceeaşi marcă şi aceeaşi sticlă! Şi la aprozare e aceeaşi situaţie, preţurile sunt duble faţă de supermarket. Bine, pe un belgian cu 2000 de euro în mână lunar nu prea îl încurcă diferenţa asta, pe când pe un român cu 1000 lei...

Iar buticurile nici nu prea mai există prin unele zone, au dispărut până şi non-stop-urile. E clar că taxele mari îi determinau să facă evaziune fiscală, aşa că de când a început ANAF-ul să intre tare, mulţi au tras obloanele.
eryyeye
24 Feb 00:45
+0
VOTURI
-0
Si cu ce ii deranjeaza pe dansii ca romanii fac cumparaturi sambata sau seara in timpul saptamanii?

Asta ar insemna locuri de munca desfiintate in industria de retail deci oameni care vor intra si somaj platit de stat, buluceala vineri la ora inchiderii pe care dansii vad ca o vor pe la 18 si intr-un final preturi majorate.

Deci intr-un final, ce doresc de fapt dansii? Incurajarea buticurilor? Cand o apa minerala e 2 lei la hypermarket si 3 lei la butic aceeasi apa castigatorul e clar.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE