Ministrul Apărării: Armata este subfinanţată. Avem nevoie de fonduri mai mari de la bugetCorneliu Dobriţoiu, ministrul Apărării Naţionale, a declarat miercuri la finalul festivităţilor ce au marcat împlinirea a 110 ani de la instituirea Zilei Marinei Române, că armata română este subfinanţată.

Scandal in armata: Au dat spagi ca sa plece in Afganistan
Scandal în armată: Au dat șpăgi ca să plece în Afganistan

Corneliu Dobriţoiu, aflat la Constanţa pentru a participa la festivităţile ce au marcaz Ziua Marinei Române, că bugetul Forţelor Armate este insuficient şi că speră ca la bugetul de stat să fie atrase noi fonduri, astfel încât să nu se ajungă într-o situaţie de subscripţie publică, similară istoricei campanii de susţinere a construcţiei Ateneului Român, în varianta: 'Daţi un leu pentru armata română'. 

"Ministerul traversează o perioadă nefastă din punct de vedere al finanţării. Bugetul este consumat în proporţie de 85% pentru cheltuielile de personal, iar cheltuielile de operare şi mentenanţă sunt asigurate în proporţie de 10% şi majoritatea acestor cheltuieli sunt consumate pe întreţinerea obligaţiilor asumate de România în teatrele de operaţii", a declarat Dobriţoiu, citat de Agerpres.

Etichete: armată, buget, finantare, Ministerul Apărării Naţionale

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h