Ministrul Apărării: România este pregătită pentru o intervenţie a NATO în TurciaMircea Dușa, ministrul Apărării, a declarat, joi, că România este pregătită pentru o eventuală participare la o intervenție a NATO în Turcia.

 

Ministrul Apararii: Romania este pregatita pentru o interventie a NATO in Turcia
Ministrul Apărării: România este pregătită pentru o intervenţie a NATO în Turcia
Foto: jurnalul.ro

România va participa în cazul în care va fi invocat art. 5 la trupele militare care ar putea fi trimise în Turcia. 

În cursul zilei, secretarul general al NATO a precizat că dacă va fi nevoie, aliaţii ar putea trimite trupe în Turcia, asta după incidentul de securitate considerat de NATO drept unul deliberat al ruşilor, şi anume violarea spaţiului aerian al unui stat membru NATO, iar România, în baza art. 5 ar putea să participe cu trupe militare, informează romaniatv.net.

În ceea ce priveşte solicitările avute de ţara noastră la această întâlnire a miniştrilor Apărării din cadrul NATO, România a vorbit despre necesitatea întăririi securităţii la Marea Neagră, aceasta fiind o analiză ce a fost lansată spre dezbatere pentru aliaţi şi eventuale decizii se aşteaptă la summit-urile viitoare.

Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a participat, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului Nord-Atlantic în format miniștrii Apărării, ocazie cu care s-a discutat despre situația implementării Planului de acțiune pentru creșterea capacității operaționale a NATO și a obiectivelor stabilite pentru Summitul de la Varșovia în domeniul adaptării strategice a Alianței.

 

Etichete: ministrul Apărării, Mircea Duşa, NATO, turcia

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE