Ministrul Comunicațiilor: Dacă sistemele nu sunt legate între ele, nu putem vorbi despre securitateRiscurile asociate cu transformările vin la pachet cu interoperabilitatea, iar dacă sistemele nu sunt legate între ele, nu putem vorbi despre securitate cibernetică, a declarat, miercuri, într-o conferință de specialitate, Marius Bostan, ministrul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională.

Marius Bostan
Marius Bostan

"Strategiile sunt acum corectate foarte des, iar strategiile de țară sunt mult mai complicate decât într-o companie. Fără inovare continuă și de adaptare continuă a strategiilor, ne îndepărtăm de la obiective și ratăm șansa de a duce la bun sfârșit obiectivele (...) Din păcate, câteodată mă întâlnesc cu oameni cărora li se pare că lucrurile se fac simplu. Riscurile asociate cu transformările vin la pachet cu partea de interoperabilitate. Dacă sistemele nu sunt legate între ele, nu putem vorbi despre securitate cibernetică. Cred că partea de educație și formare profesională este foarte importantă. Datorită vitezei tehnologiilor nu putem face față cu reglementările", a spus Bostan, potrivit Agerpres.

Potrivit ministrului Comunicațiilor, în România este nevoie de o reașezare a obiectivelor din domeniul IT&C, în condițiile în care cadrul legal trebuie adaptat nevoilor actuale.

"Am speranța că în acest an vom fundamenta o reașezare a obiectivelor din domeniu. Statul merge în urma companiilor private, oricum (...) personal sunt adeptul unei schimbări și aș dori ca, până în septembrie — octombrie, să o pun în aplicare. Mai e nevoie de multă muncă pentru a adapta cadrul legal. Deocamdată, avem Consiliul Tehnic Economic pentru Societatea Informațională care analizează orice proiect de peste 2,5 milioane de lei", a afirmat oficialul.

Peste 200 de reprezentanți ai industriei IT&C (specialiști în tehnologie, CIO, IT manageri) participă, miercuri, la conferința naționala CIO Council România 'Connected world. Disruption is around the corner', eveniment de management IT organizat de Asociația Profesională CIO Council România. Asociația Directorilor de Tehnologia Informațiilor și Comunicații din România — Cio Council — reunește peste 60 de membri ce dețin sau au deținut functia de Chief Information Officer/Director IT și care activează în mari corporații românești sau multinaționale din domenii diverse de activate. Asociația a fost înființată în anul 2005 de către cinci membri fondatori, iar aderarea în cadrul entității se face strict pe bază de invitație.

Etichete: marius bostan, ministrul comunicatiilor, ministrul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, securitate cibernetică, securitate cibernetica romania, securitate romania

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE