Ministrul Culturii stinge scandalul de la Operă: Johan Kobborg acceptă postul de director artisticMinistrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a anunțat sâmbătă pe Facebook că Johan Kobborg a acceptat postul de director artistic al Baletului Operei Naționale București, stingând astfel scandalul.

Johan Kobborg a acceptat postul de director artistic al ONB
Johan Kobborg a acceptat postul de director artistic al ONB

"Mă bucur să aflu că Johan Kobborg a acceptat postul de director artistic al Baletului Operei Naționale din București. Acum sunt sigur că Opera are la conducere pe cei mai buni profesioniști. Vlad Conta, Tiberiu Soare, Johan Kobborg. Mult succes tuturor", a scris ministrul pe Facebook.

Ministrul Culturii anunțase vineri că i-a propus lui Vlad Conta să preia postul de director general interimar al Operei Naționale din București, urmând ca Tiberiu Soare să ocupe funcția de director adjunct.

"În situația creată la Opera Națională din București, care a cunoscut o escaladare nedorită în ultimele zile, dl. Tiberiu Soare a convenit împreună cu mine să se retragă din postul de director general interimar, acceptând postul de director adjunct. L-am rugat pe dl. Vlad Conta, în care am de asemenea mare încredere, să preia postul de director general interimar al Operei Naționale din București. I-am propus d-lui Johan Kobborg să ocupe un post nou creat de director artistic al baletului ONB", a a scris Vlad Alexandrescu pe Facebook.

Dirijorul Tiberiu Soare a fost numit pe 4 aprilie director general interimar al ONB. O zi mai târziu, coregraful Johann Kobborg anunța pe contul său de Twitter că nu se mai regăsește pe site-ul Operei Naționale cu funcția de director artistic al baletului — atribuție ce i-a fost conferită, în mod oficial, la finalul anului 2013.

"Am doar iubire pentru dansatori. Visez că într-o zi mă voi întoarce și voi completa tot ce am început", a scris atunci Kobborg.

În replică, Tiberiu Soare a declarat că gestul de a retrage funcția celebrului balerin nu înseamnă că ONB renunță la serviciile acestuia, ci că această titulatură nu există, în fapt, Kobborg având un contract de colaborare cu Opera, în calitate de artist.

Potrivit ONB, "schimbarea ce a intervenit pe site-ul oficial al Operei Naționale București are la bază faptul că titulatura de 'Director Artistic Balet' nu este prevăzută în schema instituției, Kobborg figurând ca balerin angajat și deținând, conform unui contract de colaborare, și unele atribuții de coordonare în cadrul Departamentului Balet al Operei".

Kobborg a fost susținut de numeroși artiști, inclusiv de balerina Alina Cojocaru.

"Voi urca pe scena Operei Naționale București doar sub managementul care a creat acest balet, un balet pe care publicul îl iubește, cu (Johan — n.r.) Kobborg ca lider al nostru", a scris Cojocaru, pe Twitter.

 

Etichete: Johan Kobborg, ministrul Culturii, ONB, scandalul de la opera, spectacol ONB, Vlad Alexandrescu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE