Ministrul de Interne Petre Tobă a demisionat: Am fost permanent atacat din considerente politiceMinistrul Afacerilor Interne Petre Tobă a anunţat prin intermediul biroului de presă al ministerului pe care-l conduce că şi-a dat demisia după ce procurorii DNA au cerut aviz preşedintelui petnru începerea urmăririi penale pe numele ministrului în dosarul privind fapte de corupţie la DIPI.

Petre Toba
Petre Tobă

"Am decis să-mi prezint demisia Primului ministru pentru a evita implicarea Ministerului Afacerilor Interne într-un scandal public în prag de alegeri. Resping cu tărie acuzaţiile aduse şi sunt la dispoziţia organelor de anchetă pentru clarificarea oricărei situaţii. Menţionez că toate faptele prezentate sunt anterioare mandatului meu, iar procurorul de caz a avut acces la toate documentele necesare instrumentării cauzei, inclusiv la cele clasificate «secret de stat»", a declarat Petre Tobă prin biroul de presă al Ministerului Afacerilor Interne.

Demisia acestuia vine după ce procurorii DNA au cerut joi preşedintelui Klaus Iohannis aviz pentru începerea urmăririi penale pentru favorizarea infractorului în cazul lui Petre Tobă. Acesta fiind vizat în dosarul privind suspiciuni de corupţie la Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul MAI. 

Petre Tobă, ministrul demisionar al Afacerilor Interne, a postat pe pagina a Facebook a ministerului pe care l-a condus un mesaj adresat angajaţilor instituţiei în care le mulţumeşte acestora pentru colaborare, susţinând şi că a fost atacat permanent, din primele zile de mandat, din motive politice.

"Am fost permanent atacat încă din primele zile ale mandatului, dar nu pentru ceea ce am făcut în plan profesional, pentru proiectele iniţiate sau activitatea mea ca ministru, ci din alte considerente, de natură politică. Subliniez că nu am făcut politică şi nu voi face nici în viitor, nu am urmărit ca funcţia de ministru să devină o trambulină pentru a accede în viaţa politică, ci voi fi dedicat muncii profesionale, voi fi permanent în slujba ţării şi a cetăţeanului, aşa cum o fac de peste 26 de ani. În această perioadă am rezistat tentaţiei de a abandona, deoarece am avut permanent alături de mine sprijinul colegilor din ministerul afacerilor interne din toate armele şi de aceea, încă o dată, vă mulţumesc. Ca om care a lucrat în acest sistem, ştiam la momentul învestirii că un an electoral înseamnă un an de zbateri. Istoria anilor electorali asta demonstrează – în anii 2009 şi 2012, MAI a avut câte 5 miniştri. Cu toate acestea mi-am asumat această provocare, iar prin ceea ce am făcut pentru instituţie şi, în special pentru cetăţeni, eu cred că a meritat!", a scris Petre Tobă pe pagina de Facebook a ministerului Afacerilor Interne după ce a demisionat.

În mesajul postat, Petre Tobă trece în revistă realizările înregistrate de ministerul pe care l-a condus pe parcusul anului 2016.

"Prin activitatea desfăşurată în această perioadă, Ministerul Afacerilor Interne şi-a adus o contribuţie majoră la faptul că astăzi, România este recunoscută ca un stat sigur, factor de stabilitate şi securitate la nivel regional şi nu numai. Dar cel mai important lucru este faptul că toate aceste realizări nu se regăsesc doar în analize şi statistici, ci sunt percepute în mod direct de către cetăţeni, cel mai important barometru de evaluare a activităţii unei instituţii", susţine Petre Tobă.

Mesajul a fost postat după ce Tobă a demisionat din funcţia de ministru al Afacerilor Interne, demisie acceptată joi seara de premierul Dacian Cioloş.

Premierul Dacian Cioloş a acceptat joi seara demisia lui Petre Tobă din funcţia de ministru al Afacerilor Interne şi va înainta preşedintelui Klaus Iohannis o propunere pentru MAI până luni, 5 septembrie.

"Prim-ministrul Dacian Cioloş a acceptat demisia domnului Petre Tobă din funcţia de ministru al Afacerilor Interne. Până luni 5 septembrie, premierul va înainta preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de înlocuire la conducerea Ministerului Afacerilor Interne", informează Guvernul.

 

Etichete: demisie petre toba, Ministrul de Interne Petre Tobă, petre toba, petre toba a demisionat

0/1 COMENTARII
Raneti Tudor Andrei
02 sep 10:17
+0
VOTURI
-0
punerea sub interdictie pentru schizofrenie a asa-zisul ministru MAI Toba Petre si a asa-zisului inpsector sef al Inspectiei Judiciare Netejoru Lucian pentru deoarece sunt schizofrenici si sociopati cu aspect delirant si caracter mitomaniac. In legatura cu cauza 2845/P/2016. Publicata la adresa:

https://www.scribd.com/document/322344587/Civil-Punerea-Sub-Interdictie-Netejoru-Lucian-Si-Toba-Petre-Pentru-2845-P-2016-Si-Probe

In rezumat:

Asa-zisul ministru MAI Toba Petre refuza sa-si faca datoria exercitand actiunea disciplinara impotriva unor asa-zisi politisti din Focsani care au savarsit abateri disciplinare grave participand la falsificarea unui dosar penal impotriva mea in cardasie cu asa-zisii procurori din Focsani, vadit Constituiti intr-un grup infractional organizat precum am demonstrat in aceasta cerere de punerea sub interdictie pentru schizofrenie

Asa-zisul inpsector sef al Inspectiei Judiciare Netejoru Lucian refuza sa-si faca datoria exercitand actiunea disciplinara impotriva unor asa-zisi procurori si judecatori din Focsani prinsi in flagrant falsificand un dosar penal impotriva mea, vadit Constituiti intr-un grup infractional organizat precum am demonstrat in aceasta cerere de punerea sub interdictie pentru schizofrenie

Cauza dosarului. Asa-zisul judecator Paun Ionel Iulian de la Judecatoria Focsani, un fost politist corupt din Piatra Neamt care falsifica hotarari judecatoresti la ordinul ilicit al grupului infractional organizat din Vrancea, mi-a deschis dosar penal pentru infractiuni de audienta fiindca ascultam in mod silentios la telefonul mobil carti audio, motivand ca aceasta e de natura a tulbura linistea publica.
Fiindca nu i s-a parut suficient aceasta demonstratie de schizofrenie, asa-zisul judecator Paun Ionel Iulian a declarat ca i-am adresat cuvinte si gesturi de ocara pe care deasemenea a declarat ca nu le-a vazut sau auzit in incheierea din 18.05.2016 din 2220/91/2015, apoi fiindca o minciuna nu e ni

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h