Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, întrebat dacă va retrage titlul de doctor lui Ponta: Sigur că daMinistrul Educaţiei, Adrian Curaj, a declarat, joi, că atunci când va primi recomandarea Consiliului Naţional de Atestare a Diplomelor (CNATDCU) pentru retargerea titlului de doctor a lui Victor Ponta, va semna, fiindcă recomandarea CNATDCU este una executorie.

Adrian Curaj
Adrian Curaj

Ministrul Educaţiei nu are de ales decât să emită ordinul de retragere a titlului de doctor în momentul în care primeşte recomandarea CNATDCU în acest sens, a explicat Adrian Curaj, potrivit Mediafax.

Mecanismul a fost gândit astfel pentru ca, indiferent de cine este în poziţia de ministru, decizia CNATDCU să fie una executorie, evident trebuie să aibă avize juridice, dar decizia finală a CNATDCU după întreaga procedură este o decizie obligatorie pentru cel care e la momentul acela ministru. Răspunsul este sigur că da. Procedura este clară, aceasta se respectă şi există o decizie. De aceea am gândit mecanismul astfel, ca ministrul să nu aibă opţiuni, pur şi simplu să se bazeze pe ceea ce a decis CNATDCU. În momentul în care se termină toată procedura, trebuie să aplici legea. Este un cadrul legislativ care să nu dea loc jocurilor", a spus Curaj.

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a recomandat, joi, Ministerului Educaţiei, să-i retragă lui Victor Ponta titlu de doctor.

Analiza Comisiei Juridice a arătat că teza de doctorat nu respectă standardele de etică a cercetării ştiinţifice şi a propus retragerea titlului de doctor în drept, în baza articolului 170 din Legea 1/2011. Consiliul general CNATDCU a luat în discuţie această propunere, am avut cvorum (din 47 de membri, 35 au fost prezenţi), 34 au votat pentru şi a fost o abţinere. În conformitatea cu regulamentul de funcţionare al Consiliului, propunerea a fost acceptată şi acum se va întocmi un raport, urmând ca ministrul să retragă titlul de doctor", a declarat, joi, preşedintele CNATDCU, Viorel Barbu.

Etichete: Adrian Curaj, plagiat doctorat, plagiat ponta, Ponta

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE