Ministrul Educației anunță că programele școlare și lecturile obligatorii vor fi revizuiteMinistrul Educației Sorin Cîmpeanu că, de anul viitor, programele școlare și lecturile obligatorii vor fi revizuite la clasele V-IX.

Ministrul Educatiei anunta ca programele scolare si lecturile obligatorii vor fi revizuite
Ministrul Educației anunță că programele școlare și lecturile obligatorii vor fi revizuite
Foto: bookaholic.ro

Cimpeanu a precizat ca luna ianuarie 2016 vor trebui sa fie finalizate planurile cadru pentru programele scolare clasele V - XII, prioritate avand clasele V - IX. Dupa aceea se va trece, in perioada ianuarie - noiembrie 2016, la revizuirea programelor scolare, inclusiv a lecturilor obligatorii, a mai spus Cimpeanu, conform Hotnews.ro.

Ministrul Educatiei a fost intrebat de o jurnalista cum este posibil ca intr-o carte care este lectura obligatorie de clasa a IX-a, "Travesti" de Mircea Cartarescu, sa fie fiolosite cuvinte obscene.

"Din pacate nu cunosc fiecare programa scolara in parte. Multumesc pentru sesizare. Legat de disciplina pe care ati mentionat-o la clasa a IX-a, incepand cu luna septembrie 2017 vom avea, va garantez acest lucru indiferent cine va fi la conducerea ministerului, programe scolare revizuite la clasele a V-a - a IX-a, integral la toate disciplinele", a spus Cimpeanu.

Etichete: lecturi scoala, Ministerul Educaţiei, programe scolare

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE