Ministrul Educaţiei: Elevii claselor a XI-a şi a XII-a vor primi manuale gratuiteMinistrul Educaţiei, Sorin Mihai Cîmpeanu, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că elevii claselor terminale din licee vor primi manuale gratuite începând din acest an şcolar.

Ministrul Educatiei: Elevii claselor a XI-a si a XII-a vor primi manuale gratuite
Ministrul Educaţiei: Elevii claselor a XI-a şi a XII-a vor primi manuale gratuite
Foto: gov.ro

Potrivit ministrului Educaţiei, liceenii din anii terminali vor obţine performanţe mai bune la examenul de bacalaureat, în contextul în care vor primi manuale gratuite. "Rezultatele la examenele naţionale se vor îmbunătăţi, pentru că, pentru prima oară am reuşit să aprobăm decontarea, începând din acest an şcolar, a manualelor, cel puţin pentru examenele de bacalaureat pentru toţi elevii de clasele a XI-a şi a XII-a din România. Având la dispoziţie manuale gratuite, îmi place să cred că acest lucru se va traduce în rezultate mai bune la examenul de bacalaureat. Sunt convins că şi catalogul electronic îşi va aduce aportul la rezultate mai bune. Rezultatele mai bune pot fi obţinute prin intervenţii punctuale, de natura celor două pe care le-am menţionat (n.r. - manuale gratuite şi catalogul electronic), fără a pretinde că acestea rezolvă problema calităţii educaţiei în România, pentru că acest lucru se va rezolva doar odată cu finalizarea reformei curiculare. Dar sunt paşi importanţi pe care îi putem face acum şi ar fi păcat să ratăm aceste momente care sunt lucruri extrem de importante, nu sunt esenţa, dar sunt extrem de importante spre mai bine în sistemul educaţiei din România", a declarat ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Sorin Mihai Cîmpeanu, miercuri, într-o conferinţă de presă dedicată implementării programului eCatalog (program-pilot la nivel naţional) în şcolile din Sectorul 3.

"Elevii le vor cumpăra de pe piaţa liberă şi le vor fi decontate", a precizat ministrul Educaţiei, marţi, la Realitatea Tv

În ceea ce priveşte manualele pentru elevii de clasa a III-a şi a IV-a, ministrul Educaţiei a precizat că "toţi elevii vor avea manuale pe bancă la începutul anului şcolar".

Mai multe detalii despre cum funcţionează catalogul electronic şi când va fi implementat acest program la nivel naţional găsiţi AICI.

Etichete: catalog electronic, gratuit, manuale, manuale şcolare, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h