Ministrul Energiei, Andrei Gerea: Fuziunea RADET – ELCEN nu mai este posibilăPrezent într-o conferinţă de presă la Galaţi, ministrul Energiei, Andrei Gerea, a declarat că fuziunea RADET – ELCEN nu mai este posibilă. Ministrul a explicat că o posibilă soluţie ar fi transformarea RADET-ului într-o societate comercială şi intrarea acesteia într-o asociere cu ELCEN.

Executarea silita a RADET, impusa de ELCEN, a fost suspendata provizoriu
Executarea silită a RADET, impusă de ELCEN, a fost suspendată provizoriu
Foto: cotidianul.ro

Ministrul a menţionat că decizii prin care societăţile locale care produc agent termic treceau din administrarea ministerului de resort în administrarea primăriilor nu mai sunt posibile din punct de vedere legal.

"Acum fac trimitere la un capitol care sigur va intra problabil şi în dezbatere publică, şi anume situaţia şi de la Bucureşti, unde Radet, de exemplu, înregistrează datorii foarte mari către Elcen şi unde s-a pus problema unei fuziuni între Elcen şi Radet, dar sub forma în care Elcen ar fi trecut la Radet, adică cel care avea de încasat era înghiţit de către cel care avea de dat. Acest lucru nu s-a putut face, pentru că există şi o decizie a Curţii Constituţionale din decembrie anul trecut, deşi la un moment am avut intenţie de a face acest lucru. Nu mai este posibil, nu mai este posibil transferul cu titlul gratuit al unor astfel de active, soluţia fiind ori astfel de asocieri, ori adică, spre exemplu, transformarea Radet în societate comercială şi intrarea într-o asociere cu Elcen, ori în cazul lor, probabil, insolvenţă sau faliment...mă rog în cazul lor sunt alte probleme acolo", a mai spus ministrul Gerea, potrivit Mediafax, citat de businessmagazin.ro.

Etichete: Andrei Gerea, ELCEN, fuziune, fuziune radet elcen, Fuziune RADET-ELCEN, RADET, RADET Bucureşti

0/2 COMENTARII
Pentru Cris
17 iul 16:47
+0
VOTURI
-0
"Acest lucru nu s-a putut face, pentru că există şi o decizie a Curţii Constituţionale din decembrie anul trecut, deşi la un moment am avut intenţie de a face acest lucru. Nu mai este posibil, nu mai este posibil transferul cu titlul gratuit al unor astfel de active"

Cum "trebuie sa se faca", daca nu e legal?
Ai dovezi ca Gerea vorbeste tampenii, sau doar vrei sa te auzi vorbind?
Cris
16 iul 21:00
+0
VOTURI
-0
Fuziunea trebuie sa se faca astfel incat, de la iarna, energia termica in Bucuresti sa fie GRATUITA !!!

Oprescu a promis, bucurestenilor energie MOKA la iarna !!!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE