Ministrul Energiei: Bucureştiul va suferi din cauza politizării situaţiei dintre ELCEN şi RADETRADET are o datorie față de ELCEN pe care trebuie să o achite, iar dacă acest lucru nu se petrece, ELCEN intră în incapacitate de plată și nu va putea livra agent termic și apă caldă către RADET, afirmă ministrul Energiei, Victor Grigorescu.

Ministrul Energiei
Ministrul Energiei

"Politizarea situației dintre ELCEN și RADET afectează ambele societăți în mod negativ. Repet ceea ce am mai spus și ar trebui să fie foarte bine cunoscut publicului: între cele două entități există o dispută economică pe care justiția a și tranșat-o în bună măsură. RADET are o datorie față de ELCEN pe care trebuie să o achite. Dacă acest lucru nu se petrece, ELCEN intră în incapacitate de plată și nu va putea livra agent termic și apă caldă către RADET. Nu este nevoie de politizarea situației pentru că acest lucru va amâna plata datoriilor și, în consecință, Bucureștiul va fi cel care va suferi. În cazul ELCEN — RADET există o deciziei a justiției pe care ambele părți trebuie să o respecte. ELCEN nu oprește apa caldă în București, dar RADET poate falimenta ELCEN și astfel să ajungem la o situație catastrofală", subliniază ministrul Energiei, potrivit Agerpres.

CITEŞTE ŞI Firea îi cere ajutor lui Dacian Cioloş în rezolvarea situaţiei RADET-ELCEN

Aproape jumătate din locuitorii Capitalei vor rămâne fără apă caldă în perioada următoare, după ce Distrigaz a decis limitarea debitului de gaze naturale către Electrocentrale București (ELCEN), din cauza datoriilor, se arată într-un comunicat al producătorului de energie.

"Din cauza unei sume restante de 147,2 milioane de lei, Distrigaz a luat decizia, și a notificat ELCEN în acest sens, ca, începând cu data de 05.09.2016, să reducă presiunea gazului natural, în mod constant, până la limita de avarie (2 bari), fapt pus în practică la această oră. Datoria a fost acumulată în perioada ianuarie 2016 — iunie 2016. În cazul în care aceasta nu va fi achitată, Distrigaz a informat ELCEN că va trece la aplicarea măsurii sistării serviciului de distribuție și, pe cale de consecință, agregatele energetice de la CTE Vest se vor opri", potrivit comunicatului.

Ca urmare, nu se va mai putea furniza energie termică pentru aproximativ 40% dintre locuitorii Bucureștiului — cartierele Drumul Taberei, Militari și Crângași, dar și o parte din centrul Capitalei.

La rândul său, Distrigaz Sud Rețele a menționat că măsura de limitare a debitului de gaze naturale către Electrocentrale București SA va fi menținută până la recuperarea integrală a datoriei și a fost luată după ce au fost parcurse toate etapele de mediere în vederea eșalonării debitelor.

CITEŞTE ŞI ELCEN, despre problema APEI CALDE în Capitală: Avem nevoie de 100 de milioane să depăşim momentul

Etichete: apa calda bucuresti, ELCEN, Ministrul Energiei, RADET

0/3 COMENTARII
Cris
09 Sep 10:35
+0
VOTURI
-0
Acest ministru trebuie sa demisioneze. Astea sunt declaratii? Daca Primaria nu are bani, sa scoata Guvernul banii.. Bucurestenii nu pot fi lasati fara apa calda, ca nu suntem la Iasi sau la Suceava. Sper ca nu ati inebunit...
nnmxcv
08 Sep 12:01
+0
VOTURI
-0
Aici nu e vorba de tramvaie, tontule! Comenteaza la subiect sau taci!
Victor
08 Sep 11:54
+0
VOTURI
-0
De peroanele de tramvai înguste lipsite de balustrade de protecție când scapă București??Când are de gând Primăria Capitalei să mai modernizeze linii de tramvai și peroane??A vedea Bulevardul Basarabia,Strada Barbu Văcărescu,Bulevardul Ion Mihalache,Calea Giulești,Calea Călărașilor,Bulevardul Bucureștii Noi,Calea Șerban Vodă,Bulevardul Gheorghe Șincai,Bulevardul Nerva Traian,Bulevardul Mărăști etc etc.Cât mai e până scăpăm de pericolele astea de refugii înguste lipsite de garduri de protecție????

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE