Ministrul Energiei: Falimentul RADET, o soluție printre alteleMinistrul Energiei, IMM-urilor și Mediului de Afaceri, vicepreședintele PLR, Andrei Gerea, a declarat, luni seară, la Realitatea TV, că în eventualitatea în care RADET ar intra în faliment, acest lucru nu ar aduce după sine și rămânerea fără apă caldă sau căldură a bucureștenilor.

Ministrul Energiei: Falimentul RADET, o solutie printre altele (Foto cotidianul.ro)
Ministrul Energiei: Falimentul RADET, o soluție printre altele (Foto cotidianul.ro)

Primarul general al Bucureştiului, Sorin Oprescu a declarat luni după-amiază că mai este doar un pas până când cei din Ministerul Energiei vor cere falimentul RADET în instanţă.

Executarea silită a RADET, impusă de ELCEN, a fost suspendată provizoriu 

"Salutăm pozitiv decizia instanţei dată în dosarul privind suspendarea executării silite impuse de către ELCEN. Deşi este vorba de o suspendare provizorie până la judecarea cauzei pe fond, vom avea acces la banii necesari realizării reviziilor şi reparaţiilor la instalaţiile de alimentare cu energie termică a Municipiului Bucureşti. Prin această decizie, banii pot fi folosiţi pentru a asigura continuitatea serviciului de utilitate publică. Îi asigurăm pe bucureşteni că vom continua să acţionăm pentru a realiza ce ne-amangajat la preluarea mandatelor în Consiliul de Administraţie şi pentru a asigura în sezonul rece, căldura şi apa caldă", a declarat Gabriel Dumitraşcu, preşedintele Consiliului
de Administraţie al RADET, printr-un comunicat de presă remis B365.ro.


Decizia duce la suspendarea provizorie până la judecarea pe fond a contestaţiei la executarea silită, în dosarul 23.782/301/2015, care va avea ca prim termen de judecată data de 25 august, informează Regia.

Acţiunea pentru suspendarea executării silite a RADET de către ELCEN a fost obţinută ca urmare a acţiunii depuse, joi, 23 iulie, la Judecătoria Sector 3 Bucureşti, numărul dosarului fiind 24.503/301/2015.

RADET se afla în executare silită, solicitată de Electrocentrale Bucureşti (ELCEN) pentru datorii de 118 milioane de lei. Reprezentanții sindicatului din RADET au anunțat joi, într-o conferință de presă, că vor opri furnizarea de apă caldă și căldură către utilizatori, dacă nu vor primi fonduri până la 1 septembrie. 

ELCEN a pus poprire pe conturile RADET, astfel că banii pe care regia îi încasează de la consumatori trec automat în conturile producătorului de energie electrică şi termică.

RADET a avut anul trecut pierderi de 320,1 mil. lei (în creştere cu aproape 11% comparativ cu rezultatul negativ de 289,4 mil. lei din 2013). Regia a raportat anul trecut afaceri de 1,07 mld. lei, mai mici cu 4% faţă de în 2013.

Apa caldă, OPRITĂ de RADET în mai multe zone. Străzile care vor rămâne fără apă, MARȚI, 1 septembrie

Cifra de afaceri a ELCEN a scăzut în 2014 cu 3%, de la 1,68 mld. lei la 1,62 mld. lei, dar profitul net al companiei a crescut de 2,6 ori, la 134,5 mil. lei. În 2013 ELCEN a înregistrat un profit net de 51,5 mil, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe. 

Etichete: faliment, gerea, Ministrul Energiei, oprescu, RADET

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h