Ministrul Finanţelor: Nu sunt bani pentru o nouă reducere CAS în 2016Ministrul Finanțelor, Anca Dragu, a anunţat că nu există bani în buget pentru o nouă reducere a CAS în 2016. Ministrul a anunţat totodată că o decizie privind salariile bugetarilor se va lua în momentul în care va fi făcut bugetul pe anul viitor.

Ministrul Finantelor: Nu sunt bani pentru o noua reducere CAS in 2016
Ministrul Finanţelor: Nu sunt bani pentru o nouă reducere CAS în 2016
Foto: gandul.info

"Este un impact de 7 miliarde de lei, bani care nu există în buget. Noi avem acum un deficit bugetar prognozat de 2,95% din PIB, adică foarte aproape de limita de 3%, conform angajamentelor pe care România le are în fața UE", a precizat Dragu după ce a participat la ședința grupului PSD din Camera Deputaților, informează agerpres.ro.

Întrebată dacă ia în calcul înghețarea salariilor pentru bugetari, Dragu a spus: "Nu am ajuns în acest punct. Aceasta este o decizie care se va lua în momentul elaborării bugetului pe 2017".

Cât privește impozitul specific pentru turism, ministrul Finanțelor a spus că impactul aplicării acestuia este discutabil.

"Credem că acest impozit specific ar putea conduce la o reducere a impozitelor plătite de către marii operatori și o creștere a impozitelor ce vor fi plătite de către micii operatori. Per total, impactul este discutabil, se preconizează aici două riscuri și în principal mă gândesc la riscuri la nivelul micilor operatori, în ce măsură aceștia vor putea face față, vor putea continua business-ul în condițiile unor impozite sporite", a explicat Dragu.

Etichete: buget 2016, reducere CAS, salarii bugetari

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE