Ministrul Finanţelor susţine că nu este necesară eliminarea impozitării în cazul dării în platăMinistrul Finanţelor, Anca Dragu, a susţinut, luni, că nu este necesară modificarea legii dării în plată, astfel încât să fie eliminată impozitarea transferului de proprietate.

Ministrul Finantelor sustine ca nu este necesara eliminarea impozitarii in cazul darii in plata
Ministrul Finanţelor susţine că nu este necesară eliminarea impozitării în cazul dării în plată

"Avem o lege, darea în plată, dezbătută în Parlament timp de peste un an. Legea a ieşit din Parlament cu aceste prevederi foarte clare. Este o lege stabilită în Parlament şi nu vedem de ce să venim acum să o modificăm. În acest moment nu am înţeles raţiunea pentru care darea în plată are loc în condiţiile codului fiscal actual", a spus Dragu, scrie Agerpres.

Miercurea trecută, Anca Dragu, a declarat, la Palatul Victoria, că pentru o eventuală eliminare a impozitului pentru transferul de proprietate în cazul dării în plată este necesară modificarea Codului fiscal printr-o Ordonanţă de Urgenţă, adăugând că trebuie analizat în ce măsură acest lucru este fezabil.

Anca Dragu a spus că a avut marţi o discuţie cu Asociaţia Utilizatorilor Români de Servicii Financiare, care a solicitat Ministrului Finanţelor Publice să elimine din Codul fiscal impozitul pentru transferul de proprietate în cazul legii dării în plată.

'Am avut ieri, într-adevăr, o discuţie cu Asociaţia, am primit multe e-mailuri, multe solicitări în acest sens (...) După mai bine de un an de dezbatere în Parlament această lege, legea dării în plată, a fost votată fără a avea o prevedere explicită cu privire la taxarea acestei tranzacţii. Ca atare, se aplică legislaţia în vigoare şi anume Codul fiscal care prevede o taxă de 2-3% pentru fiecare tranzacţie. Vom analiza propunerea înaintată de către Asociaţie (...) Este vorba de modificarea Codului fiscal. Este o lege organică, modificarea s-ar putea face printr-o Ordonanţă de Urgenţă şi trebuie să analizăm în ce măsură acest lucru este fezabil', a precizat ministrul Finanţelor Publice, întrebată în acest sens.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a precizat că Executivul va analiza acest lucru 'cu celeritatea posibilă'. 'Legea asta a stat în dezbateri publice un an de zile, acest aspect n-a fost luat în considerare până acum. Sigur că o să analizeze şi Guvernul cu celeritatea posibilă toate aceste discuţii, dar vă reamintesc contextul şi moştenirea pe care o avem în legătură cu această dezbatere', a subliniat Dan Suciu.

Etichete: Anca Dragu, dare in plata, eliminarea impozitarii, legea darii in plata

0/2 COMENTARII
Marian
23 May 22:49
+0
VOTURI
-0
Cuvintele doamnei respective sa nu le creada nimeni...nici pe ale acestui guvern...tot aceasta doamna zicea la inceputul lui ianuaria ca va fi eliminat rapid in cateva saptamani cass pt persoanele fara loc de munca s-au facut ca uita vreo 4 luni iar apoi madam a decis sa se scoata cass dar de la anul pana atunci sarantocilor platiti!
Vorba aia - si fu*ut si cu banii luati!
Cris
23 May 22:23
+0
VOTURI
-0
Aceasta purcica nu-si da seama ca vor pune sa plateasca impozit nise oameni care isi pierd casele ceea ce este crima la buzunar si genocid social.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE