Ministrul Justiţiei: Amnistia nu trebuie avută în vedere, dar graţierea daMinistrul Justitiei, Florin Iordache, a declarat, marti dimineata, inaintea sedintei Consiliului Superior al Magistraturii, ca "Amnistia din punctul meu de vedere nu trebuie avuta in vedere, dar gratierea da" si ca va discuta astazi despre acest lucru cu primul ministru Sorin Grindeanu.

Florin Iordache
Florin Iordache

Florin Iordache a admis ca exista un proiect de modificare a Codului Penal si a Codului de Procedura Penala care va fi discutat in comisiile parlamentare de specialitate si spune ca si Guvernul trebuie sa vina cu un punct de vedere.

Ministrul Justitiei spune ca "ultima lege a gratierii s-a dat in 2002", iar gradul de ocupare in penitenciare este, in acest moment, de 150%. El a adaugat ca, in cazul in care si romanii inchisi in strainatate ar reveni in tara, gradul de ocupare ar fi de 200%. El mai sustine ca, daca s-ar incepe acum constructia unui nou penitenciar, aceasta ar dura 5 ani.

Florin Iordache afirma ca "am avut intr-adevar discutii si cu reprezentantii penitenciarelor, cu asociatiile profesionale. Gradul de incarcare la nivelul penitenciarelor este foarte mare. Acesti oameni, daca au gresit, trebuie sa isi ispaseasca pedeapsa, dar trebuie sa cream conditii umane."

"Voi discuta astazi cu primul ministru. Mi se pare un subiect foarte important. Eu am argumentele tehnice", a precizat Florin Iordache.

"In acest moment sunt peste 8.000 de detinuti in plus, peste cele 19.000 de locuri de cazare in penitenciare. Cu romanii care sunt inchisi in strainatate, gradul de ocupare ar fi de peste 200%", mai spune ministrul Justitiei.

Etichete: amnistie, Florin Iordache, graţiere, guvern Sorin Grindeanu, lege gratiere, ministrul Justiţiei, Sorin Grindeanu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h