Ministrul Justiţiei i-a cerut DEMISIA şefului Administraţiei Penitenciarelor: "Spune că nu înţelege"Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat, joi dimineata, ca i-a cerut demisia sefului Administratiei Penitenciarelor, Catalin Claudiu Bejan, "de acum o luna", insa acesta "spune ca nu intelege sa isi dea demisia". Ministrul discută, joi, cu reprezentanții CSM pentru declanșarea procedurilor de desemnare a unui nou procuror general.

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna
Ministrul Justiţiei, Raluca Prună

Raluca Prună a explicat ca seful Administratiei Penitenciarelor a fost evaluat de fostul ministru al Justitiei cu calificativul "exceptional", in timp ce ea il considera foarte slab si i-a cerut demisia, scrie hotnews.ro.

"Eu am finalizat evaluarea sefului ANP. Accept ca am gresit, pentru ca m-am grabit. Pot sa va spun ca predecesorul meu a considerat ca, pana in noiembrie, activitatea la ANP a fost exceptionala. S-a dat calificativul exceptional, e irelevant ce spun eu. I-am cerut demisia de acum o luna si domnul spune ca nu intelege sa isi dea demisia", a declarat joi dimineata Raluca Pruna.

"Am pus capat acestei hemoragii de lucrari stiintifice in inchisoare", a mai spus ministrul, dupa ce Guvernul a suspendat miercuri prevederea de care profitau detinutii "scriitori". Prună a adăugat ca suspendarea aplicarii are, in acest moment, "acelasi efect" cu o eventuala abrogare.

Ministrul Justitiei discuta, joi, cu membrii CSM, dupa demisia procurorului general Tiberiu Nitu.

Prună a declarat că un candidat pentru funcția de procuror general trebuie să aibă zece ani vechime în sistem, să fie integru, să dovedească faptul că a avut o activitate managerială și că îndeplinește condiții minime de profesionalism.

"Candidatul trebuie să îndeplinească niște condiții prevăzute de lege de 10 ani vechime. (...) Trebuie să fie integru și trebuie să dovedească faptul că a avut o activitate managerială și că îndeplinește condiții minime de profesionalism. O să le public cât de curând pe site-ul ministerului", a afirmat Prună.

Tiberiu Nițu și-a anunțat marți demisia din funcție "ca un gest de responsabilitate și onoare", după ce numele său a apărut în scandalul legat de folosirea coloanei oficiale. Bogdan Licu, prim-adjunct al procurorului general, va asigura interimatul la conducerea Ministerului Public.

Etichete: director Administratia penitenciarelor, ministrul Justiţiei, procuor general, raluca pruna, Tiberiu Niţu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE