Daciana Sârbu virează salariile angajaților de la PE prin firma surorii lui Victor PontaEuroparlamentarul Daciana Sârbu virează banii pe care îi primește de la Parlamentul European pentru plata asistenților săi din România prin firma de contabilitate la care cumnata ei, sora lui Victor Ponta, este asociat și administrator. Alți doi europarlamentari români folosesc serviciile aceleiași firme.

Daciana Sarbu vireaza salariile angajatilor de la PE prin firma surorii lui Victor Ponta
Daciana Sârbu virează salariile angajaților de la PE prin firma surorii lui Victor Ponta

Exfin 2000 SRL apare pe site-ul Parlamentului European (PE) drept agent de plată pentru trei europarlamentari aleși în 2014 pe lista PSD: Daciana Sârbu, Damian Drăghici (susținut de UNPR) și Claudia Țapardel, scrie pressone.ro.

Fiecare europarlamentar are două tipuri de asistenți: unii sunt acreditați la Parlamentul European (PE) și locuiesc la Bruxelles ori la Strasbourg (unde se află cele două sedii ale instituției), iar ceilalți, asistenții locali, trăiesc în țară.

În acest an, suma lunară de care beneficiază un europarlamentar pentru plata tuturor asistenților săi este 23.392 de euro. PE virează lunar în conturile firmei Exfin 2000 salariile brute pentru asistenții locali ai celor trei europarlamentari. În total, nouă persoane: Daciana Sârbu are trei asistenți la București, Damian Drăghici – doi, iar Claudia Țapardel – patru. Faptul că mai mulți europarlamentari, mai ales dacă sunt colegi de partid, recurg la serviciile aceleiași firme de contabilitate nu este ieșit din comun. Problema apare când unul dintre ei are o legătură de rudenie la o firmă prestatoare de servicii.

În această situație se află Daciana Sârbu. Exfin 2000 SRL a fost înființată în 2000 de mama lui Victor Ponta, Cornelia Naum, care nu se numără însă printre asociați. În prezent, unul dintre cei doi asociați și administratori ai firmei este Alexandra Herțanu - sora lui Victor Ponta.

Dacă ar fi supus legislației din România, acest contract s-ar plasa în sfera conflictului de interese.

 

 

Etichete: daciana sârbu, Parlamentul European, salarii, Victor Ponta

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE