Ministrul Justiţiei, ultimele declaraţii despre posibila reînvestire a lui Kovesi la şefia DNALaura Codruţa Kovesi ar putea primi un nou mandat la şefia DNA. Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat, vineri, că funcţia de procuror şef al DNA devine vacantă în luna mai, iar legea prevede posibilitatea reînvestirii în funcţie.

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna
Ministrul Justiţiei, Raluca Prună

Ministrul Justiției a avut numai cuvinte de laudă pentru Laurei Codruța Kovesi şi a arătat că are în vedere reînvestirea acesteia în funcție.

"Funcția devine vacantă la mijlocul lunii mai. Legea prevede posibilitatea reînvestirii. Mă gândesc că e absolut logic ca cineva care a avut rezultate care sunt cunatificabile, statistice, reiesc din bilanțul anual, trebuie să nu fim ipocriți și să ne jucăm de-a procedura. Aștept bilanțul DNA. Toate datele mă determină să cred că ceea ce am de făcut e un lucru simplu. Să aplic legea și să reînvestesc pe procurorul șef", a declarat Raluca Prună, la B1 TV.

Ministrul a ținut să precizeze că meritele lui Kovesi sunt recunoscute și la nivel internațional. "Sunt un reper în funcționarea instituțională. Acestea notează progresele remarcabile sub conducerea doamnei procuror șef Kovesi", a spus Prună.

Etichete: DNA, Laura Codruţa Kovesi, ministrul Justiţiei, raluca pruna

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE