DOI MINIŞTRI ai cabinetului Cioloş ar putea pleca din Guvern UPDATEDoi miniştri ar putea părăsi cabinetul Cioloş. Ministrul Muncii, Ana Costea, şi cel al Agriculturii, ar urma să plece din Guvern. În timp ce ministrul Muncii se află în plin scandal legat de legea salarizării, sindicaliştii contestând propunerile guvernamentale, Irimescu a făcut, în ultimul timp, mai multe declaraţii controversate, de care Executivul s-a delimitat.

Ministrul Muncii, Ana Costea, ar putea fi remaniat din cauza Legii Salarizarii
Ministrul Muncii, Ana Costea, ar putea fi remaniat din cauza Legii Salarizării

UPDATE 14.10 Miniştrii Muncii şi Agriculturii, Ana Costea şi, respectiv, Achim Irimescu, ar putea pleca din Guvern, imediat după Paşti, au declarat, luni, pentru News.ro, surse guvernamentale, care au precizat că nu va fi vorba de o revocare din funcţie, ci cel mai probabil de demisii.

Ministrul Muncii, Ana Costea, ar putea fi remaniat din cauza Legii Salarizării, o decizie finală în acest sens urmând să fie luată în perioada imediat următoare. O primă discuție asupra proiectului de lege privind salarizarea bugetarilor va avea loc mâine, fiind în lucru două variante după cum a anunţat premierul. Potrivit unor surse citate de România TV, Ministrul Muncii, Ana Costea, ar putea fi remaniat din cauza Legii Salarizării. 

Executivul va avea în ședința de miercuri o primă discuție asupra proiectului de lege privind salarizarea bugetarilor, a anunțat, luni, premierul Dacian Cioloș, explicând că se află în lucru două variante.

"Avem o dată soluția aceasta a mobilizării resurselor bugetare până în 2020, limitate așa cum sunt, și să vedem ce putem face cu ele și să gândim o lege pe patru ani pornind de la un nivel de salariu minim și de acolo în sus să vedem ce și unde putem reechilibra lucrurile sau o altă abordare la care ne gândim la fel foarte serios. În măsura în care considerăm că nu putem pune pe masă un proiect de lege al salarizării bugetare realist multianual, cu șanse de aplicare, să vedem ce putem face în anul care vine, cu resursele pe care știm că le putem mobiliza prin proiectul de buget pe care îl vom propune și să venim cel puțin cu această primă fază a reechilibrării, urmând să gândească viitorul Guvern, viitorul Parlament, în funcție de ce își asumă și din punct de vedere al politicii bugetare, o continuare a acestei abordări", a spus Cioloș la întâlnirea cu reprezentanții Asociației Municipiilor din România, citat de Agerpres. 

Premierul a adăugat că s-a întârziat prezentarea acestui proiect întrucât actualul Guvern a considerat că abordarea Executivului anterior în privința creșterilor salariale nu era realistă din punct de vedere al resurselor bugetare.

"Multă lume se întreabă de ce am tot prelungit prezentarea acestui proiect de lege. Pentru că ceea ce noi am moștenit în Guvern, ceea ce a fost lucrat de Guvernul precedent în anul trecut, noi am considerat că din punct de vedere bugetar nu este aplicabil. Ambiția proiectului respectiv era mult dincolo de ceea ce bugetul poate să susțină în anii următori, până în 2020. Nu vorbesc despre utilitatea unei astfel de legi, pentru că avem nevoie de o lege care să ducă la o reechilibrare și chiar la o regândire a sistemului de salarizare a funcției publice, dar n-aș vrea să venim cu un proiect de lege pe care să-l adoptăm și să aibă soarta proiectului de lege din 2010, care (...) nu a fost aplicat", a arătat prim-ministrul.

Etichete: Ana Costea, ministrul Muncii, remaniere

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE