Ministrul pentru Mediul de Afaceri cere introducerea tramvaielor Astra Arad în BucureștiMinistrul delegat pentru IMM, Mediu de Afaceri şi Turism, Maria Grapini, a transmis o scrisoare primarului general al capitalei, Sorin Oprescu, prin intermediul căruia i-a solicitat acestuia o întâlnire în care să discute posibilitatea achiziţiei de tramvaie produse de Astra Vagoane Arad pentru transportul în comun din Bucureşti, potrivit unui comunicat transmis vineri de Ministerul Economiei.

TRamvai Astra Arad
TRamvai Astra Arad

Tramvaiele produse de Astra Vagoane Arad nu sunt în funcţiune pe piaţa românească, însă au câştigat premiul I la o competiţie organizată la Berlin. Ministrul delegat Maria Grapini a avut o întâlnire cu reprezentanţii companiei arădene pentru găsirea unor soluţii pentru promovare tramvaielor produse de aceasta în România.

Unic fabricant de vagoane de călători în România, Astra Vagoane Arad este principalul furnizor de vagoane pe piaţa românească, pentru Căile Ferate Române. Compania colaborează şi cu firme de prestigiu din Europa, cum ar fi Alstom (Franţa) sau Siemens (Germania), livrând de asemenea vagoane şi componente de material rulant pentru Cehia şi Italia. Totodată, ASTRA Vagoane Arad s-a orientat către ţări din Orientul Mijlociu şi din Africa de Nord, derulând contracte atât pentru export de vagoane călători cât şi pentru transfer de know-how, prin stabilirea de relaţii de cooperare cu firme locale.

Etichete: Bucureşti, oprescu, tramvaie

0/4 COMENTARII
Ing.
22 ian 13:44
+0
VOTURI
-0
Imaginea e veche si a circulat mult pe forumuri acum vreo 3 - 4 ani. Se pare ca ar fi fost facuta de cei de la Alstom pentru a-si prezenta produsele atunci cand se dorea organizarea unei licitatii pentru tramvaie (care licitatie nu s-a mai tinut).
DAn
22 ian 10:17
+0
VOTURI
-0
decat sa le vopseasca asa cum sunt cele actuale, mai bine le lasa nevopsite! O RI BIL!
kappa
22 ian 09:15
+0
VOTURI
-0
tramvaiul acela nu exista in Bucuresti, e o poza trucata
Alupigus Oprescu
22 ian 08:26
+0
VOTURI
-0
E bine ca cine a facut montajul de mai sus a pastrat a subliniat detaliile moderne dar a dat cu bata in balta la numele statiei...Piata Scanteii...autorul prezentarii ori e nostalgic dupa vremurile de mult apuse ori abia a venit in Bucuresti..

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h