Prima DEMISIE din Guvernul Grindeanu: "Românii nu merită ce li se întâmplă acum"Ministrul pentru Mediul de Afaceri Florin Jianu a anunţat joi dimineaţă pe Facebook că demisionează din Guvern. "Mă opresc aici din activitatea guvernamentală pentru că aşa îmi dictează conştiinţa, iar asta nu este negociabil pentru nimic în lume!!!", scrie ministrul, adăugând: "România nu merită ce i se întâmplă acum, românii nu merită ce li se întâmplă acum!".

Florin Jianu
Florin Jianu

"Am reflectat cu responsabilitate la ceea ce este etic să fac în continuare şi nu în principal pentru probitatea mea profesională, pentru că aici am conştiinţa curată, ci pentru copilul meu, pentru cum o să mă uit in ochii lui şi ce anume o să îi spun peste ani. O să îi spun că tata a fost un laş şi a girat acţiuni pe care nu le împărtăşeşte sau a ales să iasă cu fruntea sus dintr-o poveste care nu este a lui?!", îşi începe ministrul postarea.

El precizează că decizia sa a fost luată încă din seara şedinţei de guvern în care a fost aprobată OUG de modificare a codurilor penale, dar că a amânat anunţul sperând că cei care au greşit îşi vor repara eroarea.

"Am pregătit acest mesaj încă din seara celebrei şedinţe de guvern, am amânat însă decizia sperând că gândul bun sau măcar presiunea strâzii îi vor determina pe cei care au greşit conceptual dar şi pe cei care au acţionat, să aibă onoarea de a îşi repara eroarea şi să ne continuăm liniştiţi activitatea. Dacă ei nu au făcut-o două zile, poate acest exemplu le va fi util ", spune Jianu, precizând că şi în Guvern, şi în PSD sunt oameni pe care îi apreciază şi în a căror bună credinţă crede.
El afirmă că se gândeşte la viitorul ţării, care "trebuie scris cu onoare şi cinste, nu cu impostură şi minciună".

"România nu merită ce i se întâmplă acum, românii nu merită ce li se întâmplă acum!", consideră ministrul demisionar.
Gândindu-se la viitorul antreprenorial al acestei ţări "cu un potenţial uriaş de inovare", Jianu a preciază că predictibilitatea şi stabilitatea trebuie restabilite urgent.

Celor cu care a lucrat la minister, "oameni oneşti" şi dornici de schimbare, Florin Jianu le transmite: "Fiţi puternici şi ţineţi drumul drept!".
Jianu îşi trece în revistă şi activitatea în Cabinet: acte normative de susţinere a mediului de afaceri (Programul România Start-up Nation, Programul de Internaţionalizare a IMM-urilor, Norme pentru Acordarea Titlului de Incubator de Afaceri, 0% impozit pentru CDI etc), un buget solid pentru 2017 cu creşteri semnificative pentru finanţarea antreprenorilor (aprox 2 miliarde de lei, de zece ori mai multi bani pentru programe decat in 2016), buget gata să fie implementat şi ceea ce el numeşte "o premieră pentru România post-decembristă": un Minister al Antreprenoriatului!

"Toate acestea trebuie continuate şi sunt gata să pun umărul la acest lucru, în continuare", precizează fostul ministru.
El îi roagă pe cei tentaţi să îi folosească gestul în scop politic sau propagandistic sau de altă natură care incită să se abţină.

"Sunt şi râmân tehnocrat, nu mă pricep la politică, mă pricep la domeniul IMM şi la antreprenoriat", conchide Florin Jianu, precizând că nu va face declaraţii în presă.

Etichete: demisie, demisie in psd, ministru, ministru psd

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE