Ministrul propus al Transporturilor, Răzvan Cuc: Nu promit niciun kilometru de autostradăMinistrul propus al Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat, miercuri, că nu doreşte să dea niciun termen pentru realizarea proiectelor actuale de autostrăzi şi nu vrea să promită finalizarea niciunui kilometru de autostradă. Mai mult, Cuc a spus că România are mai puţin de 700 km de autostradă, în condiţiile în care acum sunt deschişi traficului, potrivit datelor oficiale, 732.

Razvan Cuc
Răzvan Cuc

"Avem un program de guvernare, etapizat, care va fi pus în aplicare, şi rutier, şi feroviar, şi naval, şi de aviaţie. Nu vreau să mă grăbesc să dau un termen acum, pentru că trebuie revizuită şi legislaţia în domeniul achiziţiilor publice privind infrastructurile mari. Trebuie schimbat pentru că sunt proceduri foarte grele şi sunt multe lucruri care trebuie modificate în legislaţie", a susţinut el, potrivit economica.net.

Întrebat de reporteri câţi kilometri de autostradă promite, în condiţiile în care anul trecut nu s-a inaugurat niciun kilometru, el a răspuns: "Nu promit niciun kilometru de autostradă. Sunt loturile avansate, le cunoaşteţi, şi Sebeş - Turda şi Lugoj - Deva sunt loturi avansate şi lucrăm".

În cadrul audierilor din Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare şi Comisia pentru transporturi şi infrastructură din Camera Deputaţilor, respectiv Comisia economică, industrii şi servicii şi Comisia pentru transporturi şi energie din Senat, Cuc a susţinut faptul că România suferă la capitolul infrastructură de transport, cu doar aproape 850 de kilometri de autostradă finalizaţi sau în curs de finalizare.

"Una dintre problemele majore din domeniul Transporturilor este lipsa unei infrastructuri rutiere adecvate. Avem, la ora actuală, mai puţin de 700 km de autostradă şi mai puţin de 150 km de autostradă în construcţie. Transportul feroviar este şi el într-o degradare accentuată. În cazul transportului maritim şi transportului fluvial, acestea au rămas încă exploatate sub posibilităţi", a menţionat Răzvan Cuc.

În realitate, potrivit chiar masterplanului general de transport al României, avem mai mult de 700 km de autostradă, mai precis 732,6 km.

Noul ministru a menţionat că Masteplanul de transport va intra la vot în Parlament în primul trimestru al acestui an, iar în ceea ce priveşte autostrada Piteşti - Sibiu, "trebuie finalizate studiile aferente" pentru a continua proiectul.

Etichete: autostrazi romania, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc

0/5 COMENTARII
gicutzu
07 ian 08:19
+0
VOTURI
-0
Asta o sa fie singurul care se tine de cuvant. Nu promite nimic, nu face nimic!
dac
05 ian 10:33
+0
VOTURI
-0
Foarte bine! recunoaste ca nu face nimic acest t.igan din giurgiu. Pana la urma din ce sa faca? Banii se duc pe pomeni la asistatii sociali, votantii PSD-ului. Ce nevoie au aia de autostrazi si de drumuri moderne? Aia merg doar la birtul satului, cel mult cu caruta.
frone
05 ian 08:38
+0
VOTURI
-0
E corect ce zice. Nici nu ar avea cum sa faca autostrai cand toti banii se dc pe ajutoare sociale.
Este fix ce si-a dorit electoratul!
gfhfg
05 ian 02:31
+0
VOTURI
-0
Asta seamana cu Sova. Aceeasi mecla de smecheras pus pe facut bani.
aaa
04 ian 19:46
+0
VOTURI
-0
Autostrazii vor fi inaugurate exact in decembrie 2020, cativa kilometri.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h