Ministrul român de Externe a reacționat după declarațiile agresive ale RusieiMinistrul român de Externe, Bogdan Aurescu, a reacţionat, după ce un purtător de cuvânt al Ministerului rus de Externe a declarat că planurile NATO de a desfășura forțe militare în România, foarte aproape de frontiera cu Rusia, sunt "inadecvate" și "conflictuale". 

Aurescu, privind CRIZA IMIGRANȚILOR: Cotele anuntate de Comisia Europeana sunt doar propuneri
Aurescu, privind CRIZA IMIGRANȚILOR: Cotele anunţate de Comisia Europeană sunt doar propuneri
Foto: realitatea.net

Poitrivit urtătorului de cuvânt al MAE rus, Aleksandr Lukașevici , Guvernul român sacrifică securitatea regiunii prin faptul că acceptă desfășurarea de forțe militare ale blocului nord-atlantic.

"De fapt, asistăm la o transformare treptată a acestei țări (n.r. — România) într-un alt punct de sprijin pentru SUA și NATO în apropiere de frontiera cu Rusia. Am comentat în mod repetat astfel de pași ai statelor membre NATO, observând maniera conflictuală și evidențiind inadecvarea și caracterul redundant, atât din punct de vedere militar, cât și financiar", a spus Lukașevici.

"Cineva ar putea trage concluzia că actualele autorități române, pentru a-și spori 'profilul' în ochii strategilor străini, sunt dispuse să sacrifice stabilitatea în regiunea Mării Negre din motive tactice", a mai afirmat Lukașevici, potrivit Sputnik.

Alianţa Nord-Atlantică a transmis că România este un aliat de nădejde al Alianţei şi că aceasta își apără toți aliații împotriva oricăror amenințări.

Reacțiile autorităților din România

"Poziția exprimată de NATO în legătură cu comentariile făcute de purtătorul de cuvânt al MAE rus reflectă pe deplin poziția României", a scris Bogdan Aurescu, ministrul român al Afacerilor Externe, pe Twitter.

Şi premierul Victor Ponta a dat o replică promptă la afirmaţiile oficialului rus. "Salut reacția ‪‎NATO‬! Suntem un partener de încredere al aliaților noștri și nu ne vom lăsa intimidați!", a scris premierul Victor Ponta pe Facebook.

Sursa: romaniatv.net

 

Etichete: Aleksandr Lukașevici, Bogdan Aurescu, NATO, rusia, Victor Ponta

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h