Ministrul Sănătăţii: Infecţiile nosocomiale nu sunt un fenomen nou. Sistemul s-a deteriorat treptatMinistrul Sănătăţii Vlad Voiculescu a explicat că infecţiile intraspitaliceşti nu sunt un fenomen nou, fiind de părere că "sistemul de sănătate s-a deteriorat treptat".

Ministrul Sanatatii
Ministrul Sănătăţii

"Este esenţial ca spitalele în care investim să aiba un laborator propriu. Cele fără laborator au servicii externalizate. Este vorba despre un program pilot. Raportarea se face acum lunar către DSP şi de acolo către Institutul Naţional de Sănătate Publică. Avem în vedere schimbarea contractului de management. Infecţiile nosocomiale nu sunt un fenomen nou. Cred că sistemul de sănătate nu s-a deteriorat brusc, ci treptat. Au venit aşteptări din ce în ce mai mari ale societăţii. Muşamalizarea nu mai este acceptată", a declarat Voiculescu la Realitatea TV.

Ministrul Sănătăţii a precizat că una dintre problemele sistemului este faptul că sunt tot mai puţini medici. "Peste 20.000 de medici au părăsit ţara. România a investit în ei. Avem timp să creştem plata gărzilor, salariile medicilor, să mai reparăm câteva lucruri", a spus Vlad Voiculescu.

Etichete: infectii nosocomiale, Ministerul Sănătăţii, vlad voiculescu

0/1 COMENTARII
GGN
12 Aug 09:57
+0
VOTURI
-0
nu ar tb sa aiba fiecare spital lampi UV (profesionale evident) pentru sterilizarea incaperilor ? cu un plan de sterilizare bine pus la punct se pot elimina treptat o mare parte din amenintari.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h