Ministrul Sănătăţii vrea să impună reguli noi pentru sălile de sport,după drama lui Gabriel CotabitaDrama lui Gabriel Cotabiţă, care a fost găsit inconştient într-o sală de fitness din Capitală şi de 12 zile se află în comă indusă, le-a dat de gândit autorităţilor. Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, spune că românii ar trebui evaluaţi de medici înainte de a ajunge într-o sală de fitness.

Ministrul Sanatatii vrea sa impuna reguli noi pentru salile de sport,dupa drama lui Gabriel Cotabita
Ministrul Sănătăţii vrea să impună reguli noi pentru sălile de sport,după drama lui Gabriel Cotabita
Foto: splendid-media.ro

Dupa ce cantaretul Gabriel Cotabita a facut stop cardiorespirator la sala de fitness a unui hotel din Capitala, chiar in timpul unui antrenament, ministrul Sanatatii propune o evaluare amanuntita in cazul tuturor persoanelor care se apuca brusc de sport, desi au probleme medicale. Evaluarea ar urma sa se inspire din modelele altor tari, potrivit stirileprotv.ro.

Cotabita avea suferinte cardiace vechi, iar efortul fizic, in cazul sau, trebuia facut cu moderatie. 

De 12 zile, Gabriel Cotabita este tinut in viata de aparatele de la Floreasca, dupa ce inima i s-a oprit in timpul unui antrenament la sala de sport a unui hotel din centrul Bucurestiului.

Aceasta drama a pus autoritatile pe ganduri si ar putea sa duca la anumite modificari in regulamentul salilor de fitness. Ministrul Sanatatii ia in calcul introducerea unui control medical in cazul romanilor cu probleme de sanatate, dar care vor sa faca sport sustinut.

"Ar trebui o supraveghere medicala sau cel putin o evaluare medicala la persoane cu anumite riscuri. In momentul in care vrei sa urmezi un program de exercitii fizice complex trebuie sa ai acord, o evaluare facuta de medici", a declarat Nicolae Banicioiu, ministrul Sanatatii.

Ideea este agreata si de cardiologi, care ar urma sa defineasca si criteriile de evaluare.

"In primul rand, depinde de varsta pacientului. Un bolnav care a avut infarct miocardic inainte are nevoie de un aviz medical pentru a face acest lucru. E nevoie mai mult decat de un examen clinic, e nevoie de o electrocardiograma", a spus Profesor doctor Dorobantu Maria, sef departament Cardiologie, Spitalul Floreasca.

In Statele Unite, de pilda, Colegiul de Medicina Sportiva recomanda un astfel de consult tuturor celor care au peste 45 de ani, au rude cu boli la inima, fumeaza ori sunt obezi, dar si celor care n-au facut sport o perioada indelungata macar 30 de minute, de trei ori pe saptamana, in ultimele 3 luni.

Etichete: fitness, Gabriel Cotabiță, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, sală de sport

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE