Ministrul Transporturilor: "Lansăm licitaţii pentru 500 de km de autostradă"Ministrul Transporturilor, Sorin Bușe, a declarat că în următoarele săptămâni vor fi lansate licitații pentru 500 de kilometri de autostradă, pentru 300 de kilometri de drum express și pentru opt variante ocolitoare.

Sorin Buse
Sorin Bușe

Pentru început vor fi lansate licitații pentru studiile de fezabilitate.

"Vom lansa Pitești-Craiova în următoarele 10 zile. Târgu Mureș-Iași-Ungheni, până la sfârșitul lunii noiembrie, Ditrău-Târgu Neamț, la fel până la sfârșitul lunii noiembrie și Târgu Mureș – Ditrău, unde era proiect de fezabilitate oprit l-am repornit acum pentru că avem fonduri, deci se continuă cu studiul de fezabilitate. Deci cu tot acest coridor de la Târgu Mureș – Iași până la Ungheni o să fie lansat sau reactivat pentru Târgu Mureș – Ditrău, în următoarele două săptămâni. Lansăm licitațiile pentru studiile de fezabilitate. Demarăm practic proiectele", a declarat Sorin Bușe la EuropaFm.

Ministrul a precizat că pentru drumurile express "este vorba de Ploiești-Pașcani. Noi am transmis acum câteva săptămâni documentele la ANAP, care ne-au fost întoarse cu niște observații pe care noi le tratăm și în următoarele zile le trimitem. Sperăm într-o săptămâna să clarificăm cu ANAP. Se știu deja traseele. Ploiești-Buzău-Focșani-Iași-Pașcani. Va fi un drum separat de E85. Este strategia la fel cum a fost și cu A2. Cauți să nu construiești pe același traseu. Să oferim o altă variantă."

"Din momentul în care se lansează licitația, procesul de licitație durează câteva luni și apoi procesul de fezabilitatea durează cam 9 luni. Pentru traseele mai complicate, care trec peste munte, studiile pot dura până la doi ani", a precizat ministrul Sorin Bușe.

VEZI ŞI Scrisoare deschisă a Asociaţiei Pro Infrastructura către şefii de la Autostrăzi

Etichete: autostrazi romania, licitatie autostrada, ministrul Transporturilor, Sorin Buşe

0/4 COMENTARII
caine
29 oct 09:20
+0
VOTURI
-0
1.contestatiile sa se rezolve in 10 zile.
2. lucrarile adjudecate sa NU poata fi subcontractate. e ca si cum iau un chirias om serios si ma trezesc ca ala subinchiriaza la niste rockeri betivi.
normalu
26 oct 11:19
+0
VOTURI
-0
afisati toate lucrarile- firmele care le fac- responsabilii de proiect atat de la beneficiar cat si de la executor, termenele de executie ( termen general + saptamanal) suma totala alocata proiectului - sursa fondurilor (etc) - se baga cineva ?
vlad
26 oct 10:58
+0
VOTURI
-0
Le-a luat mult prea mult!!! Eu inteleg ca Ponta lasase dezastru pe sectorul rutier, dar daca nu au reusit mai mult este fix degeaba. Pai Centura de Sud la nivel de autostrada era aproape gata de pornire cand a venit Ponta acum 4 ani.... a oprit-o complet si uite ca nu se mai face nimic.

Ciolos si Buse asta trebuiau sa faca licitatiile pentru atribuire acum, practic noul guvern sa se trezeasca direct cu lucruri care nu mai puteau fi oprite. Atunci in cel mai rau caz ar fi intarziat finantarile, dar drumurile oricum se faceau.... dar uite ca ei abia fac licitatii pentru studii de fezabilitate...

Bine, astea trebuiau facute, pentru ca expira la cativa ani si uite ca Ponta nu se preocupase sa le aiba valabile, dar trebuia mai repede (nu stiu daca se putea, dar de asta aveam nevoie)
Cris
26 oct 10:47
+0
VOTURI
-0
Pai si pe vremea lu Sova la fel spuneau, ca sunt in faza de lansare de licitatii. Niste escroci si niste mincinosi. Nu fac nimic doar umfla salarii grase, platite din banii prostilor.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h