Ministrul Transporturilor: Lotul 3 din Orăștie-Sibiu ar putea fi reconstruit de CNADNRBucata de autostradă demolată din tronsonul Cunța-Săliște ar putea fi reconstruită de CNADNR, iar lucrările vor începe în primăvară, a anunțat, joi, ministrul Transporturilor, Dan Costescu. Lucrările vor fi astfel devansate cu două luni. Costurile pentru porțiunea de 500 de metri din autostradă se ridică la 5 milioane de euro.

Ministrul Transporturilor: Lotul 3 din Orastie-Sibiu ar putea fi reconstruit de CNADNR
Ministrul Transporturilor: Lotul 3 din Orăștie-Sibiu ar putea fi reconstruit de CNADNR
Foto: hotnews.ro

Lucrările pentru cei 300 de metri demolați din tronsonul Cunța-Săliște vor începe în primăvară, a spus ministrul Transporturilor.

„Aici se analizează posibilitatea de a efectua lucrarea cu forțele proprii, din CNADNR, pentru că am devansa termenul din august cu încă două luni, ceea ce ar fi foarte bine”, a precizat Dan Costescu, la Digi24. 

Întrebat de costuri, Dan Costescu a răspuns că, împreună cu 200 de metri de autostradă cu fisuri, cei 500 de metri au un deviz de 5 milioane de euro.

Ministrul a adăugat că va fi analizat tot tronsonul Cunța-Săliște, pentru a se evita situația întâlnită în zona demolată.

Legat de constructorul italian, Dan Costescu a spus că a solicitat o audiență. „Trebuie să rezolve problemele cu Compania, nu neapărat cu Ministerul”, a spus el, precizând că reprezentanții Salini Impregilo vor fi primiți și în audiență la nivel de ministru dacă vor cere o audiență.

Dan Costescu a adăugat că nu a fost executată scrisoarea de garanție a constructorului italian. „Sunt două părți ale banilor garantați: 60 de milioane garanția de bună execuție și 30 de milioane așa-zișii retention money. Trebuie evaluat cu grijă, să știm din care luăm, pentru că de exemplu penalitățile se iau din prima tranșă, pe când lucrările propriu-zise trebuie luate din a doua tranșă. Nu se poate executa 60 de milioane, trebuie luat exact suma. De aceea am așteptat să avem această sumă de cinci milioane, care e destul de recentă, să o actualizăm și debităm exact cu această sumă cea de-a doua tranșă de 30 de milioane”, a precizat Dan Costescu.

Despre pretențiile de 120 de milioane de lei ale constructorului, ministrul a spus că „pretențiile lor nu aveau legătură neapărat cu ce s-a întâmplat acolo. Erau probleme mai vechi, pe care le reproșau. 120 nu este suma pe care o vor primi sau pe care au solicitat-o, este o sumă estimată ca maximală admisibilă pe care puteau s-o solicite ei. În funcție de arbitraj, suma va fi redusă destul de mult.”

Etichete: autostradă, CNADNR, Dan Costescu, ministrul Transporturilor, Orăștie-Sibiu

0/2 COMENTARII
metronomul
11 mar 07:58
+0
VOTURI
-0
Nu cumva paznic la CNADNR a fost pus lupul de la Metrorex care a bagat botul in oala cu bani la licitatia pentru 51 de trenuri anchetata acum de DNA? Frumoasa sanctiune pentru respectivul, nu degeaba e vorba aia ca orice sut in c.r e un pas inainte!
Hotii
11 mar 07:51
+0
VOTURI
-0
5 milioane de euro pentru 500 m? Adica un milion de euroi suta de metri? Mai baietasi jmecherasi, ia stati asa, ce e pavata cu aur? Ce furaciune mai puneti voi la cale, derbedeilor? Acum poate suntem prea prosti si credeti ca puteti sa ne furati pe fata cu nesimtire, dar nu se stie niciodata cand se intoarce roata si o sa dati de draqu. Si va fi vai de voi!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE