Ministrul Transporturilor, ultimatum constructorilor de pe autostrada A3 şi centura BucureştiConstructorii de pe autostrada A3, centura Bucureşti, pasajul de la Mihăileşti, podul de la Alexandria şi Drumul Naţional DN5A au fost chemati luni la Ministerul Transporturilor pentru a da explicaţii privind stadiul lucrărilor, iar ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, le-a dat un ultimatum acestora, cerând respectarea termenelor asumate, a anunţat luni ministerul.

Centura Bucuresti
Centura Bucureşti

Întâlnirea a fost convocată după ce vineri, 5 mai, Răzvan Cuc şi directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Ştefan Ioniţă, au desfăşurat controale inopinate pe şantiere.

Cuc s-a declarat foarte numulţumit de modul în care se desfăşoară lucrările pe şantierele din jurul Bucureştiului, inclusiv de pe centură, şi a anunţat luarea unor măsuri extreme pentru remedierea problemelor.

La discuţii de luni, ministrul a subliniat că este dezamăgit de mobilizarea constructorilor şi le-a solicitat în mod direct să-şi respecte termenele contractuale pentru finalizarea lucrărilor. El a adaugat că pentru rezolvarea acestor probleme, constructorii trebuie să ţină legătura cu reprezentanţii CNAIR.

"Vă rog să luaţi foarte în serios ceea ce vă spun. Este un ultimatum. Statul român este un partener onest. Eu nu voi tolera nicio scuză în cazul în care nu vă faceţi treaba. Dacă vă blocaţi undeva vă rog să comunicaţi CNAIR, pentru rezolvarea situaţiilor apărute. Eu am cerut şi colegilor de CNAIR să fie eficienţi. Aveţi termene, vă rog făceţi-vă treaba la timp. Eu personal voi inspecta derularea lucrărilor, pentru că infrastructura rutieră este un sector prioritar", a declarat Răzvan Cuc, în cadrul comunicatului.

La rândul său, directorul general al CNAIR a cerut rezolvarea mai rapidă a problemelor.

"Iar unde sunt probleme, acestea să fie rezolvate într-un timp cât mai scurt, respectiv două săptămâni şi nu în şase luni de zile. Important este ca proiectele să fie bine realizate, problemele tehnice să fie asumate şi rezolvate. Astfel, cine greseşte, trebuie să şi remedieze", a atras atenţia Ştefan Ioniţă.

Etichete: A3, autostrada a 3, centura Bucureşti, ministrul Transporturilor

0/2 COMENTARII
vlad
09 mai 10:17
+0
VOTURI
-0
M-am plictisit atat de mult de declaratii de tipul asta facute doar de ochii presei sau a prostimii. Marea majoritate a intarzierilor sunt fix din cauza statului, proiecte pregatite prost, plati intarziate.... pai pana si la Bechtel, daca noi le dadeam banii la timp, erau obligati sa o termine sau sa ne dea ei super despagubiri. Dar la noi statul nu i-a platit, asa ca a fost situatia fix invers... asta a fost magaria acolo.

Discutii de tipul asta le ai in privat, ultimatumurile la fel, la public trebuie sa ajunga doar situatiile in care chiar nu se mai poate face nimic si treci la reziliere, la procese. Auzi nene, ultimatum :)) Ma bufneste rasul, este atat de politicianista treaba asta, si pana la urma... PSD-ista
Fox
09 mai 09:30
+0
VOTURI
-0
"Statul român este un partener onest" .... :))))))))))))

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE