Ministrul Transporturilor vrea să modifice ordinul pentru operarea dronelor cu cameră foto/videoMinistrul Transporturilor, Ramona Mănescu, vrea să modifice ordinul pentru operarea dronelor cu cameră foto/video. Anunţul a fost făcut la aproximativ o lună de la emiterea ordinului de ministru care stabileste "conditiile de operare in spatiul aerian national a aeronavelor civile motorizate fara pilot la bord", potrivit căruia dronele sub 1 kg și cu cameră foto/video necesită permis de zbor de la Autoritatea Aeronautică.

Ministrul Transporturilor vrea sa modifice ordinul pentru operarea dronelor cu camera foto/video
Ministrul Transporturilor vrea să modifice ordinul pentru operarea dronelor cu cameră foto/video
Foto: ziarmm.ro

Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, a decis să ceară reanalizarea Ordinului 8 din ianuarie 2014 privind stabilirea condițiilor de operare în spațiul aerian național a aeronavelor civile monitorizate fără pilot la bord. Astfel, având în vedere numeroasele sesizări primite de la cluburi de aeromodelism și alți profesioniști care utilizează aparate de zbor fără pilot, cu greutate mică, în scopuri comerciale (filmări), ministrul Transporturilor a cerut de la experții și responsabilii din minister, soluții la problemele ridicate de aceștia, se precizează într-un comunicat de presă remis B365.ro, de Ministerul Transporturilor.

Prin urmare, subsecretarul de stat Constantin Matei, coordonator pe domeniul aviației va iniția o serie de discuții cu reprezentanți ai acestor asociații, pentru a asculta punctele lor de vedere și a analiza consecințele ordinului asupra activității de aeromodelism. În urma acestor întâlniri vor fi luate măsuri corectoare ce vor fi comunicate public. "Cred că aeromodelismul este un sport deosebit de nobil, ceea ce presupune o anumită distanțare față de reglementarea care vizează dronele ce execută misiuni tehnice. Consider că acest lucru trebuie corectat.", a declarat Ramona Mănescu, Ministrul Transporturilor.

Etichete: camera foto/video, drone, ministerul transporturilor, Ramona Mănescu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h