MINIVACANȚA DE PAȘTI. Recomandările polițiștilor pentru a ține hoții departeMINIVACANȚA DE PAȘTI. În perioada minivacanţei de Paşti, aproximativ 11.000 de poliţişti vor fi la datorie pentru liniştea şi siguranţa cetăţenilor. Poliția Română recomandă un plus de vigilenţă, pentru a vă putea bucura de clipe minunate și feriţi de evenimente neplăcute.

MINIVACANȚA DE PAȘTI. Recomandarile politistilor pentru a tine hotii departe
MINIVACANȚA DE PAȘTI. Recomandările polițiștilor pentru a ține hoții departe
Foto: ziare.com

MINIVACANȚA DE PAȘTI. Pentru ca în minivacanţa de Paşti să fiţi feriţi de evenimente neplăcute, Poliţia Română vă recomandă să adoptaţi câteva reguli pentru protecţia dumneavoastră şi a bunurilor dumneavoastră.

MINIVACANȚA DE PAȘTI. LA CUMPĂRĂTURI:

"Evitaţi să aveţi asupra dumneavoastră sume mari de bani, în numerar!

Când achitaţi cumpărăturile, nu scoateţi toată suma de bani, ci numai necesarul plăţii contravalorii acestora!

Atunci când efectuaţi plata cu cardul, tastaţi codul PIN cu discreţie, pentru a nu fi observat de cei din jur!

Furturile din buzunare şi genţi se comit în special în locurile aglomerate. Dacă sunteţi împins în astfel de locuri, verificaţi-vă imediat buzunarul cu bani sau geanta, pentru a fi siguri că nu sunteţi victima unei înscenări a unui hoţ!

La întoarcerea spre casă, evitaţi deplasarea prin zone puţin circulate sau întunecate!"

MINIVACANȚA DE PAȘTI. ÎN CAZUL ÎN CARE PLECAŢI DE LA DOMICILIU:

"Încercaţi să creaţi aparenţa că se află cineva în locuinţă, prin diverse metode, cum ar fi instalarea unor dispozitive de aprindere şi stingere automată a luminilor în locuinţă sau ridicarea frecventă a corespondenţei, de către o persoană de încredere.

Rugaţi un vecin să vă supravegheze locuinţa!

Încuiaţi toate uşile şi geamurile, chiar şi atunci când plecaţi pentru câteva minute!

Nu depozitaţi la vedere (la uşă, pe balcon, la poartă) ambalajele bunurilor cu o valoare ridicată, deoarece pot atrage atenţia spărgătorilor de locuinţe!

Notaţi seriile de identificare ale acestor bunuri, deoarece astfel puteţi ajuta la identificarea acestora, în eventualitatea în care sunt furate! Obiectele de valoare mare trebuie protejate prin mijloace tehnice.

Evitaţi să vă anunţaţi plecarea de acasă, prin postări pe site-urile de socializare! Pregătirile pentru deplasare trebuie să fie făcute cât mai discret", recomandă Poliția Română.

Etichete: hoţi, MINIVACANȚA DE PAȘTI, Poliţia Română, recomandări

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE