Mircea Badea, în vizorul DNA din cauza unei emisiuni la Antena 3DNA va solicita Consiliului Național al Audiovizualului să analizeze dacă o emisiune difuzată de postul de televiziune Antena 3 a respectat prevederile legale în vigoare, precum și standardele etice și deontologice aplicabile profesiei de jurnalist.

Mircea Badea, in vizorul DNA din cauza unei emisiuni la Antena 3
Mircea Badea, în vizorul DNA din cauza unei emisiuni la Antena 3

Potrivit unui comunicat al DNA transmis miercuri AGERPRES, solicitarea adresată CNA vizează emisiunea "În gura presei" din data de 10 mai, al cărei realizator a preluat afirmații dintr-un articol publicat de un săptămânal.

"Dosarul nr. 163/P/2013 la care se face referire în articol, respectiv în emisiunea menționată, nu a fost închis, ci se află în curs de instrumentare la DNA. Prin urmare, acreditarea ideii că închiderea dosarului respectiv ar fi fost determinată de împrejurarea că procurorul șef al DNA ar avea o relație personală cu un angajat al aceleiași companii care face și obiectul dosarului respectiv se bazează pe o informație total falsă", se arată în comunicat.

Conform aceleiași surse, veridicitatea informației respective nu a fost verificată nici de publicația care a lansat-o și nici de realizatorul emisiunii "Sinteza zilei", care a preluat-o ca atare.

Etichete: CNA, DNA, emisiune, Mircea Badea

0/1 COMENTARII
Nelu
12 May 07:31
+0
VOTURI
-0
Mascariciul asta ar trebui pus la punct

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE