Mircea Cărtărescu atacă parlamentarii care l-au salvat pe Dan Șova de la arestMircea Cărtărescu a lansat un atac violent la adresa senatorilor care l-au scăpat miercuri pe Dan Șova de arestare.

Austria l-a distins pe Mircea Cartarescu cu PREMIUL pentru LITERATURA EUROPEANA 2015
Austria l-a distins pe Mircea Cărtărescu cu PREMIUL pentru LITERATURA EUROPEANĂ 2015
Foto: reteaualiterara.ning.com

"Ne asteptam ca o banda de infractori sa-l dea pe mana procurorilor pe unul de-al lor? Nu se mai poate cu acest parlament, e nevoie de alegeri anticipate!", scrie Mircea Cărtărescu pe Facebook.

Reacția poetului vine după ce Senatul nu i-a ridicat imunitatea lui Dan Șova, iar acesta nu poate fi arestat.

Reamintim că, 79 de senatori au votat pentru arestarea lui Dan Șova, 67 "împotrivă" și 5 voturi au fost anulate. Nu a fost întrunit votul majorității senatorilor, susține PSD! Senatul nu a încuviințat arestarea lui Dan Șova, deoarece nu au votat pentru majoritatea calificată a tuturor senatorilor. Este decizia președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu de a lua act de anunțul comisiei de numărare.

PSD susține că era nevoie de 85 de senatori care să voteze pentru arestare - majoritatea din totalul numărului de senatori, ca aceasta să fie aprobată - conform regulamentului Senatului. Constituția spune însă că este nevoie doar de majoritate simplă din senatorii prezenți.

În cazul Elenei Udrea, situația a fost similară, la Camera Deputaților, dar s-a decis că majoritatea deputaților prezenți la vot este suficientă pentru a decide arestarea sa.

Etichete: atac, dan şova, mircea cartarescu, parlamentari, ridicare imunitate, Senat

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE