Miron Cozma, SUSPECT în dosarul Mineriadei din 1990: Am luat bătaie din cauza lui Marian Munteanu!UPDATE 13:00 - Miron Cozma a ieșit de la audieri. Acesta a reiterat declarațiile făcute de-a lungul timpului. Acesta susține că Ion Iliescu este principalul vinovat pentru tragedia de la Mineriadă. De asemenea, în opinia lui Cozma, vinovați sunt și SRI și Securitatea. Acesta a declarat că a fost forțat să vină la București, în 1990. Liderul minerilor are calitatea de suspect în dosar.

„Am luat bătaie din cauza lui Marian Munteanu. I-am salvat viața atunci”, a declarat Cozma la ieșirea de la Parchetul General.

UPDATE 11:35 - Miron Cozma a ajuns la Parchetul General, fără a face declaraţii.

Miron Cozma a primit o citare telefonică, pentru a se prezenta la Parchetul General. Acesta va afla ce calitate are în dosarul Mineriadei, în care a fost pus sub învinuire și fostul președinte al României, Ion Iliescu.

Miron Cozma, implicat intr-un accident rutier in Craiova
Miron Cozma, implicat într-un accident rutier în Craiova
Foto: e-politic.ro

Miron Cozma a declarat că a fost sunat de un ofiţer de poliţie judiciară şi chemat la Parchetul General. Acesta nu ştie dacă este martor sau suspect în dosarul în care deja sunt cercetaţi Ion Iliescu şi Virgil Măgureanu.

"Nu ştiu acum ce calitate am în acest dosar. Nu am primit o citaţie scrisă la Parchet, dar am fost sunat de un comisar de Poliţie care m-a chemat în faţa procurorilor" , a declarat Cozma pentru EVZ.

Fostul şef al statului, Ion Iliescu, a fost pus sub învinuie, fiind acuzat de infracţiuni contra umanităţii în dosarul Mineriadei în care au murit 4 persoane, alte trei fiind rănite prin împuşcare. De asemenea, alte 1.000 de persoane au fost rănite în dosarul Mineriadei din 14-15 iunie 1990. 

Victor Atanasie Stănculescu, fostul ministru al Apărării, s-a prezentat la Parchet, în calitate de suspect în cazul Mineriadei. Procurorii vor să ceară începerea urmăririi penale în cazul său. El a declarat că în 13-15 iunie 1990 nu era în țară, era în Germania, și nu știe cine a tras asupra manifestanților.

Virgil Măgureanu, fostul director al SRI, este și el urmărit penal în dosarul Mineriadei.

CITEȘTE AICI mai multe detalii despre dosarul Mineriadei.

Etichete: dosarul mineriadei, mineriada, miron cozma, Parchetul General

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h