Miron Mitrea rămâne în închisoare. Instanţa a respins cererea de eliberare condiţionatăMiron Mitrea, fost ministru al Transporturilor, condamnat la doi ani de închisoare, rămâne după gratii. Instanţa a respins, miercuri, cererea acestuia prin care solicita să fie eliberat condiționat din închisoare.

Miron Mitrea
Miron Mitrea

Magistraţii de la Judecătoria Medgidia au respins, miercuri, cererea lui Miron Mitrea, prin care solicita să fie eliberat condiționat din Penitenciarul Poarta Albă. Mitrea le ceruse magistraţilor să-i ia în considerare şi cărţile scrise de el după gratii, dar şi cele 49 de zile câştigate din munca prestată în închisoare, scrie romaniatv.net

Avocatul lui Miron Mitrea, Adrian Midişan, a explicat că a executat două treimi din pedeapsă, având în vedere că în închisoare a scris trei lucrări ştiinţifice, care îi aduc reducerea pedepsei cu 90 de zile, şi prin munca prestată la o autobază din Constanţa a câştigat reducerea pedepsei cu 50 de zile În plus, Mitrea a achitat şi suma de 327.000 de lei, prejudiciu în dosarul pentru care a fost condamnat. Avocatul a mai menţionat faptul că în penitenciarul Poarta Albă, unde îşi ispăşeşte pedeapsa, Miron Mitrea a avut un comportament exemplar, primind patru recompense.

Singura declaraţie a lui Mitrea în faţa judecătorului s-a referit la cele trei cărţi scrise în penitenciar: "Vă rog să luaţi în considerare faptul că cele trei lucrări pe care le-am scris în închisoare au apărut înainte de ordonanţa care suspendă avatanjele scrierii unei astfel de opere de după gratii".

Miron Mitrea a ispăşit aproape jumătate din pedeapsa de doi ani primită pentru luare de mită.

Miron Mitrea a fost condamnat pe 13 februarie 2015 de Înalta Curte de Casație și Justiție la doi ani de închisoare cu executare și plata sumei de 327.000 lei, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită. În același dosar, fosta șefă a Inspectoratului de Stat în Construcții Irina Jianu a fost condamnată la cinci luni închisoare cu executare.

Etichete: Miron Mitrea, Miron Mitrea elierare conditionata, Miron Mitrea inchisoare

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h